Шарл Льоклер е губел по 0,1 сек на обиколка по

...
Шарл Льоклер е губел по 0,1 сек на обиколка по
Коментари Харесай

На Имола Льоклер губел по около 0,1 сек на обиколка. Разкриха причината

Шарл Льоклер е губел по 0,1 сек на обиколка по време на Гран при на Емилия-Романя поради това, че задвижващата му система е била в занижен режим, считан от Ферари за безвреден за работата ѝ. Причината е, че в мотора на Карлос Сайнц бе открит проблем след Гран при на Австралия. Заради това от Скудерията смениха елемента на испанския водач за уикенда на пистата Имола. Впоследствие било решено този на Льоклер да е в „ безвреден режим “. Представянето на F1-75 с новата задвижваща система не стана напълно ясно, тъй като Сайнц катастрофира в квалификацията и бе ударен на старта на Гран при на Емилия-Романя. В спринта Карлос имаше отлично движение и на финала бе четвърти.

Според италианската преса втората причина за безвредния режим на мотора е била прогнозата за дъжд по време на надпреварата на Имола. Сутринта в неделя се изля същински проливен дъжд, само че час преди старта дъждът спря. В началото на конкуренцията имаше няколко предизвестия, че се чака нов дъжд. Такива се появиха и по-късно, само че по този начин и не заваля. Изчисленията посочили, че Льоклер е губел поради този режим на задвижващата система към 0,1 сек на обиколка.

Ферари възнамерява да има някакви промени по F1-75 за Маями – приказва се за ново задно крило и дребни промени по пода в опит за ограничение на подскачането. Планът на Скудерията остава огромните новости да са за Гран при на Испания

„ Ще имаме нещо ново в Маями, главно за акомодация към пистата. Това мисля, че важи за всички тимове. Най-големият пакет новости ще е за Барселона “, съобщи Матия Биното.

Според Емерсон Фитипалди пък Ферари има по-големи шансове да завоюва купата този сезон макар подхлъзването в четвъртото съревнование от годината.

„ Макс [Верстапен] и Чеко [Перес] свършиха страхотна работа. Спечелиха надпреварата на пистата. Но мнението ми си е същото. Ферари има по-добър късмет да вземе шампионата от Ред Бул. Да забележим какво ще стане в идващите няколко старта “, съобщи бразилската легенда.

„ Ферари се състезаваше на практика вкъщи – Модена е на половин час път от Имола. В Италия това значи голям напън. Всички чакаха те да завоюват. Мисля, че Карлос се пренави, Шарл също натисна прекомерно. Грешката на Льоклер може да я допусне всеки на Имола. Но защото това е Ферари и надпреварата е в Италия, всички направиха огромен въпрос “, добави двукратният международен първенец.зз
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР