Шарл Леклер стартира 12-и и успя да стигне до 7-ото

...
Шарл Леклер стартира 12-и и успя да стигне до 7-ото
Коментари Харесай

Леклер: Темпото ни не е достатъчно добро

Шарл Леклер започва 12-и и съумя да стигне до 7-ото място на финала, само че по-късно призна, че „ спортното движение на Ферари не е задоволително положително ”, с цел да може да се надява на освен това. Пред него на 6-а позиция финишира съотборникът му Карлос Сайнц, като разликата сред двамата беше 6 секунди.

„ Направих добър старт, добра първа серия от обиколки – изясни Леклер. – Мисля, че работихме добре с меките сликове, което е позитивен знак. След това, с твърдите гуми догоних Карлос, с цел да го нападам с DRS системата, само че малко по-късно моята DRS система отхвърли и стана по-сложно, защото по този начин започнах да изгубвам сцепление, с това и секунда и половина на обиколка и просто трябваше да завърша надпреварата. ”

Въпреки, че Ферари означи напредък спрямо Бахрейн, Леклер призна, че не е удовлетворен от представянето на отбора в Саудитска Арабия.
 Серхио Перес победи в Джеда, Верстапен и Ръсел допълниха тройката Серхио Перес победи в Джеда, Верстапен и Ръсел допълниха тройката
„ Тук няма толкоз сериозна деградация на гумите. Това е добре за нас. Но темпото ни не е задоволително положително. Не мисля, че през днешния ден можех да реализира освен това с тази кола. Това беше най-хубавото, на което можех да се надявам ”, добави Леклер.
 Фернандо Алонсо загуби подиума в Саудитска Арабия след противоречиво наказване Фернандо Алонсо загуби подиума в Саудитска Арабия след противоречиво наказване
Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР