Шарл Леклер и Макс Верстапен водеха много интересен и динамичен

...
Шарл Леклер и Макс Верстапен водеха много интересен и динамичен
Коментари Харесай

Леклер разкри кога е разбрал, че няма да победи Верстапен през 2022 година

Шарл Леклер и Макс Верстапен водеха доста забавен и динамичен двубой за международната купата във Формула 1 през 2022 година в началните стадии на сезона. Грешките и проблемите с надеждността на Ферари при започване на лятото обаче разрешиха на международния първенец да построи голям задатък още преди лятната пауза сред надпреварите в Унгария и Белгия.

На „ Спа “ в края на август Верстапен и Леклер потеглиха 14-ти и 15-ти поради санкции, а по-късно водачът на Ред Бул завоюва надпреварата, до момента в който неговият противник от Ферари приключи едвам пети, само че бе класиран шести поради ново наказване. Именно това съревнование по думите на Леклер го е накарло да одобри обстоятелството, че няма да може да се пребори с Верстапен през 2022 година.

„ Върнах се от лятната пауза, в която доста мислех за първата част на сезона. Все още имах вяра, че мога да печеля купата, само че на „ Спа “ изоставахме доста от Макс. През първата част не изоставахме толкоз доста и разбрахме, че ще е мъчно “, съобщи Леклер по време на уикенда за Гран При на Сингапур.

Той също по този начин разяснява и цялостното показване на Ферари в хода на сезона и съобщи, че Скудерията е по-близо до Ред Бул, в сравнение с резултатите споделят.

„ Не мисля, че разликата в представянето е огромна. Ако погледнете целия сезон ще видите, че ние бяхме много конкурентни. Просто не успяхме да се опазим от неточности и да извлечем максимума от колата във всички надпревари. Точно поради това ние загубихме доста точки дали поради едно, или другото, само че нещата не постоянно ни се получаваха в неделя. Трябва да продължим да работим върху това като тим, с цел да можем да имаме по-добри резултати в края на уикенда “, сподели монегаскът.

Преди старта на „ Марина Бей “ на следващия ден той изостава с цели 116 точки от Верстапен, който от своя страна може да си подсигурява купата за 2022 година още в Сингапур. 

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР