Шарл Леклер е уверен, че догодина пилотите на Мерцедес ще

...
Шарл Леклер е уверен, че догодина пилотите на Мерцедес ще
Коментари Харесай

Леклер: Догодина Мерцедес ще се бори за титлата

Шарл Леклер е убеден, че следващата година водачите на Мерцедес ще вземат участие в борбата за международната купа във Формула 1, макар че някогашните първенци записаха доста сложен сезон през 2022 година.

Новите механически правила във Формула 1 и проблемите на Мерцедес с тях сложиха завършек на серията от осем следващи международни трофеи при конструкторите на отбора, като W13 имаше съществени проблеми с подскачането, неналичието на скорост и незадоволителното сцепление.

Но в хода на сезон в Мерцедес съумяха да отстранят по-голямата част от слабостите на W13 и в Бразилия Джордж Ръсел донесе единствената победа на отбора за сезона.
 Васьор няма да прави чистка във Ферари Васьор няма да прави чистка във Ферари
“Вярвам, че Мерцедес ще взе участие в борбата за купата през идващия сезон - решително съобщи водачът на Ферари. - Някой различен тим? Досега не съм видял признаци, че различен отбор ще успее да влезе в борбата в Топ 3. Мерцедес ще са в челото, ще имат доста мощен автомобил, всички видяхме какъв брой доста се усъвършенства представянето им от първото до последното съревнование през сезона. Те схванаха къде са били проблемите им тази година, а това нормално е знак, че следва усъвършенстване. Надявам се, че следващата година в борбата за купата ще вземат участие три тима. ”
 Сайнц: Леклер ми сподели по какъв начин да съм по-бърз Сайнц: Леклер ми сподели по какъв начин да съм по-бърз
Ферари се пребори с Мерцедес за второто място при конструкторите, а Леклер победи Серхио Перес от Ред Бул за вицешампионската купа, макар че Скудерията записа дълга серия без победи - от Австрия в средата на юли до края на сезона.
 Ферари с 30 конски сили повече през 2023? Ферари с 30 конски сили повече през 2023?
Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР