Шарл Леклер даде третото най-добро време в края на петъчните

...
Шарл Леклер даде третото най-добро време в края на петъчните
Коментари Харесай

Леклер е песимист за шансовете на Ферари в Абу Даби

Шарл Леклер даде третото най-хубаво време в края на петъчните свободни тренировки преди последния старт за сезона във Формула 1, Гран При на Абу Даби. В дългите серии от обиколки във втората подготвителна сесия на „ Яс Марина “ обаче темпото и деградацията на гумите на монегаска не бяха по никакъв начин положителни, в съпоставяне на достиженията на водачите на Ред Бул и Мерцедес.

Именно заради тази причина Леклер не е доста оптимистично надъхан за възможностите на Ферари да се бори за успеха този уикенд. „ Яс Марина “ е една от дребното писти в календара на Формула 1, на които „ Черните кончета “ в никакъв случай не са печелили. 

„ Като цяло сесиите бяха добре. Имахме проблеми със спортното движение и деградацията на гумите, което беше предстоящо. Квалификационното ни движение беше по-добро, само че противниците ни наподобява имат преимущество. Ще използваме третата подготовка, с цел да създадем спомагателен напредък преди финалната подготовка за годината “, изясни Леклер в края на петъчния ден в Абу Даби.

Неговият съотборник Карлос Сайнц, който остана шести във втората сесия през вчерашния ден, също показа сходни усещания. Испанецът не кара в първата подготовка, в която неговата кола бе пилотирана от Роберт Шварцман. 

„ За мен втората подготовка беше натоварена, откакто не карах в първата. Така че аз трябваше да наваксам и да вляза бързо в темп. Усещането на пистата не беше доста неприятно, само че аз знам, че имаме огромен капацитет да се подобрим на следващия ден “, разяснява Сайнц.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР