Шарена черга - първата детска книга на Йордан Радичков, ще

...
Шарена черга - първата детска книга на Йордан Радичков, ще
Коментари Харесай

Първите детски герои на Радичков се завръщат в ново издание

" Шарена рогозка " - първата детска книга на Йордан Радичков, ще се появи още веднъж на българския пазар след повече от 20 години с илюстрации от художничката Мария Вълкова.

Заслугата е на издателство " Нике ", което от известно време преиздава творбите на огромния български създател. Освен " Ние, врабчетата " и " Жабешки истории " - по-популярните детски творби на Радичков, на пазара неотдавна се появиха сборникът с разкази " Нежната серпантина " и романът " Ноев ковчег ".

Издателството стои и зад събраните съчинения на писателя, академична поредност, която включва непубликувани до момента текстове и фотоси, работни разновидности на негови творби и анотации.

" Шарена рогозка " е написана през 1964 година и въодушевена от детството на Радичков. Новото издание ще бъде показано на 30 септември в Столична библиотека от 12:30 до 14 ч. паралелно с галерия на илюстрациите от книгата.

Децата ще чуят фрагменти от истории за магаре, което спори със личната си сянка, жаба, която скапва детската фикция, овни, които срутват цели дворци, охлюв, тръгнал на околосветско странствуване, и други герои от магическия свят на Радичков. Заедно с това ще получат и подарък - безвъзмездна карта за библиотеката, в случай че носят своя фотография.

 Първите детски герои на Радичков се завръщат в ново издание
© Мария Вълкова, "Нике "

Всичко, което би трябвало да знаете за: Детски книги (10)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР