Шапс каза, че атаките срещу търговски кораби в глобалната търговска

...
Шапс каза, че атаките срещу търговски кораби в глобалната търговска
Коментари Харесай

Великобритания казва, че кораб на Кралския флот е свалил атакуващ дрон над Червено море

Шапс сподели, че офанзивите против търговски кораби в световната комерсиална артерия от йеменските бунтовници хуси „ съставляват директна опасност за интернационалната търговия и морската сигурност “.

„ Обединеното кралство остава ангажирано с отблъскването на тези офанзиви, с цел да отбрани свободния поток на международната търговия “, сподели той в изказване.

Глобалното мореплаване се трансформира в цел по време на войната сред Израел и Хамас, който сходно на хусите е подкрепян от Иран. Хусите започнаха поредност от офанзиви против плавателни съдове в Червено море, както и изстреляха дронове и ракети, ориентирани към Израел.

По-рано този месец три търговски кораби в Червено море са били изумени от балистични ракети, изстреляни от Йемен, следен от Хусите, а американски боен транспортен съд е свалил три дрона по време на нападението, споделиха американските военни.

В петък Maersk, най-голямата корабна компания в света, сподели на всички свои плавателни съдове, планиращи да преминат през протока Баб ел-М...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР