Шантал Блаак се измъкна в самия край от група от

...
Шантал Блаак се измъкна в самия край от група от
Коментари Харесай

Шантал Блаак спечели световната титла по колоездене на шосе

Шантал Блаак се измъкна в самия край от група от осем състезателки, измежду които и две нейни съотборнички от националния отбор на Холандия, с цел да завоюва купата при дамите на международното състезание по колоездене на шосе. С това " лалетата " продължиха безупречната си серия на шампионата, а последната дисциплинираност е мъжката.

Блаак, която падна рано в надпреварата, се откъсна от преследвачките близо 10 километра преди финала. Амелийк ван Флютен и Анна ван дер Бреген пък удържаха наближаващата група от колоездачки, с помощта на което Блаак завоюва най-значимата победа в кариерата си.

" Не мога да допускам, в действителност. Паднах и изпитвах остра болежка. Мислех, че съм навън, само че също по този начин знаех, че в едно съревнование може да се случи безусловно всичко. Реших просто да продължа напред и да видя какво ще стане в последна сметка. Не чаках да печеля и просто желаех да завърша допустимо на първо време ", сподели щастливата Блаак след края на надпреварата.

Шестте съществени съпернички на холандките ги настигнаха малко преди финала, като австралийката Катрин Гарфуут завоюва второто място. Победителката от 2015-а година Амали Дидериксен от Дания пък остана с бронзовия орден.

Холандките бяха съществени фаворитки за успеха при дамите, изключително след впечатляващите резултати през седмицата. Ван Флютен изпревари олимпийската шампионка Ван дер Бреген в преследването по часовник, до момента в който спечелилият от обиколката на Италия - Том Дюмулен, беше първи при мъжете. Той ще бъде част и от тима на Холадния в мъжкия старт по колоездене на шосе.

" Просто знаем по какъв начин да се състезаваме като тим. Бяха седем против три от нас, тъй че трябваше да нападаме. Аз пък последвах сърцето си ", добави международната шампионка. Блаак приключи надпреварата с време 4:06.30 часа, а Катрин Гарфуут изостана с 28 секунди, каквото беше и времето на Дидериксен.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР