Шансовете за правителство намаляват. Дискусията за създаване на мнозинство не

...
Шансовете за правителство намаляват. Дискусията за създаване на мнозинство не
Коментари Харесай

Крум Зарков: Шансовете за правителство намаляват

Шансовете за държавно управление понижават. Дискусията за основаване на болшинство не е напреднала нито на йота, тъй че аз не чакам нищо друго да се случи. Това сподели служебният министър на правораздаването Крум Зарков в предаването „ Защо, господин министър? " по бТВ.

По думите му имаме потребност не толкоз от кабинет, колкото от парламент. „ Не просто да има парламент, а подобен, който да има болшинство, което да приема нужните решения. Ако ще се събира единствено да обърква Изборния кодекс, няма потребност ", добави Зарков.

Според него изборният закон ще прескочи ветото, наложено от президента Румен Радев. „ За страдание така наречен „ хартиена коалиция " наложи своите цели на дневния ред. Оказа се, че макар клетвите, че най-важни са законите за Плана за възобновяване и резистентност, един от тях - този за отбрана на сигналоподателите, беше отритнат ", уточни Зарков. Този закон, с изключение на като наложително изискване по Плана, е и европейска инструкция, разясни той. „ Ние скоро ще бъдем осъдени и наказани от Европейска комисия за нетранспонирането му. 3 в 1 беше това отменяне: ще ни глобяват по директивата, ще загубим пари по Плана и хората, които подават сигнали, няма да бъдат съответно предпазени ", акцентира Зарков.

Цената на забавянето на неприетите закони е голяма. Без да приемем всички закони, за които сме се заели, не можем да получим втория транш на стойност 724 милиона. Планът е стеснен във времето, т.е. забавянето се заплаща.

Първият приоритет на служебното държавно управление е бил подготовката и приемането на законите и те са били подготвени и импортирани за приемане в първия ден на актуалното Народно събрание.

При нови избори той предвижда по-лоши резултати за Българска социалистическа партия, в случай че конфигурацията е същата. „ Ако при нови избори се явим в същия състав, мисля, че няма никакво подозрение, че резултатът още веднъж няма да е добър ", счита Зарков.

Той напомни, че социалистите са провеждали дейна акция за провеждането на машинен избор, тъй като са вярвали, че той подсигурява сигурността и честността на вота. „ Не става дума, че е панацея и че е съвършено. Става дума, че е по-честно. Аз смятам, че съставлявам позицията, която нашата партия публично е заемала и обръщането й от водача, и от управлението на 180 градуса преди няколко месеца, е необяснимо. Затова аз нямам никакъв проблем с позицията на партията си по този въпрос ", сподели Зарков.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР