Шансовете за първия мандат растат, проф. Николай Габровски е готов

...
Шансовете за първия мандат растат, проф. Николай Габровски е готов
Коментари Харесай

Росен Плевнелиев: Шансовете за първия мандат растат, проф. Габровски е готов за реформите

" Шансовете за първия мандат порастват, проф. Николай Габровски е подготвен за промените ". Това мнение изрече пред  Росен Плевнелиев - президент на България в интервала 2012-2017 година

" Национално виновното деяние е да стартираме да се лекуваме. Трябва да дадем решение, което да стартира да ни лекува - от дълбокото разделяне, от неналичието на вероятност, път и посока - това значи настоящо постоянно държавно управление, това значи настоящ и постоянен парламент - в този момент и незабавно. И мигновено приемане на екшън проект до края на 2023 година с всички нужни промени и закони, тъй че да реализираме 3 неща - проект за възобновяване, еврозона, Шенген ", безапелационен бе той в изявление за предаването " 12+3 ".

Проф. Николай Габровски е подготвен за промените, акцентира президентът.

Според него би могло да има поддръжка за едно експертно държавно управление, в това число и от Българска социалистическа партия: " Перфектно би било да имаме 5-те партии, които са систематични, отвън двете - " Възраждане " и " Продължаваме промяната ", които да приготвят решение за форма на съдействие, даже с небосвод от 1 година напред до локалните избори. Шансовете за това порастват... Ако не успеем от първия мандат, ще се създадат всички вероятни опити от третия. Ако не излъчим работещо държавно управление и парламент, ние запокитваме България в дебрите на българския котел в Ада с беднотия, изолираност и геополитическа смяна ".

За избора му като претендент за министър председател Плевнелиев разяснява: " Уникален лекар, хирург, дал е живот на хиляди хора, спасявал човешки ориси - безспорен експерт... Не мога да приема тезата, че е подвластен - не, той не е подвластни. Това е човек на международно равнище, който взима отговорно и независимо своите решения. Ще видите по проектокабинета, който той ще показа - това ще бъде следващото доказателство, че търси експертност, търсят се хора, самостоятелни, които могат ".

Според него от време на време това, че човек няма политически опит, оказва помощ . Политиката обаче се трансформира в някаква форма на маркетинг - да уцелиш твоята група клиенти и да им кажеш верните послания, сподели Плевнелиев и добави: " И стартират да се приказват цялостни неистини и нелепости, главно от популистите в България, визирайки несъмнено " Възраждане " и " Продължаваме промяната ". Едва ли не лепнаха на този огромен българин мигновено етикета, че е подвластен от Борисов ".

Бойко Борисов доста пъти през годините е давал път на самостоятелни хора, в това число поставям и себе си в тази категория, акцентира Плевнелиев и показа: " Когато съм бил държавен глава, по никакъв метод никой не ми е диктувал от Политическа партия ГЕРБ какво да направя или не. Много постоянно сме имали тежки разногласия с Борисов, само че аз съм продължавал да работя в посоката, която смятам, че е била вярна за България ".

" Борисов е натрупал мъдрост да даде крачка обратно, да потисне личното си его, да се поучи от личните неточности, и да даде път на безспорни ерудити, хора с неопетнена известност и храброст да създадат нещо за страната. Борисов има страховит инстинкт за самозапазване. Той е добър шахматист и вижда играта напред ", разяснява Росен Плевнелиев.

Според него Кирил Петков е позволил всички вероятни неточности като министър председател, които не би следвало да позволява . " Кирил Петков и Демократична България са пленници на личните си тези и дейности и не могат да дадат крачка обратно или встрани, макар че осъзнават, че това е значимо за България ", добави той.

И попита Петков: " Вие виждате ли до каква степен сме го докарали?! - В изолираност, Шенген, сами, на дъното. Никакви стратегически вложения, никаква вероятност, съмнение на пазарите. Вървим със страшна мощ против стената. Следващата година може да имаме и финансова злополука, плюс политическа злополука. Какво сте подготвени вие да извършите? ".

Според Плевнелиев, " Демократична България " е извънредно време да излязат от сянката на левите популисти от Политическа партия. " Аз съм уверен, че Българска социалистическа партия към този момент излезе от сянката на извънредно нападателната позиция, популистка, на Политическа партия ", добави той.

За връзките сред президента Румен Радев и Политическа партия, Росен Плевнелиев разяснява: " Основно грешките са от страна на президента. Един президент в никакъв случай не трябва да позволява по сходен метод да бъде манипулиран ".

И президентът Радев, и Кирил Петков са популисти , добави мнението си той и сподели, че " популистите постоянно се изпокарват ". " Битката е тяхната игра, в това число борбата посред им. Те друго не могат. Жалко за България ", разяснява президентът. Според него въпреки всичко Радев не ни е споделил цялата истина.

" Основните отговорници да се забавим в интеграцията си в еврозоната и Шенген са президентът Радев и Кирил Петков ", счита Росен Плевнелиев. Според него повода за това е, че президентът е нарушил Конституцията, а Петков като министър председател непрестанно е приказвал за корупцията в България. По думите му мигрантите са комфортното опрощение.

Кандидатът на ГЕРБ-СДС за министър-председател стартира диалози с парламентарните групи

Кандидатът за министър-председател на ГЕРБ-СДС чл.-кор. проф. Николай Габровски насочи предложения за срещи с представители на всички парламентарни групи в 48-ото Народно заседание, оповестиха от пресцентъра на ГЕРБ. Поканите са изпратени през днешния ден.

За на следващия ден, 8 декември, са планувани три срещи - с парламентарната група на " Демократична България ", от 10:30 часа в зала " Изток " на Народното събрание; с парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България ", от 11:30 часа в зала " Изток " ; с ПГ на " Български напредък ", от 17.30 ч. в зала " Запад ".

За петък, 9 декември са планувани срещи с " Продължаваме промяната ", с Движение за права и свободи и с " Възраждане ".

По време на срещите проф. Габровски ще показа визията си за сформиране на държавно управление с първия мандат и ще потърси поддръжка за подобен, прецизират от пресцентъра на ГЕРБ.

Проф. Николай Габровски получи досието с първия изследователски мандат за сформиране на държавно управление от президента Румен Радев на 5 декември.

**
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР