Шансовете за първия мандат растат, проф. Николай Габровски е готов

...
Шансовете за първия мандат растат, проф. Николай Габровски е готов
Коментари Харесай

Росен Плевнелиев: Шансовете за първия мандат растат

Шансовете за първия мандат порастват, проф. Николай Габровски е подготвен за промените. Това съобщи пред БНР Росен Плевнелиев – президент на България в интервала 2012-2017 година

В синхрон с специалността на проф. Габровски, който е доктор, Плевнелиев съобщи, че национално виновното деяние е да стартираме да се лекуваме.

" Трябва да дадем решение, което да стартира да ни лекува – от дълбокото разделяне, от неналичието на вероятност, път и посока – това значи настоящо постоянно държавно управление, това значи настоящ и постоянен парламент – в този момент и незабавно ", сподели Плевнелиев.

Той желае мигновено приемане на екшън проект до края на 2023 година с всички нужни промени и закони. Целта е да реализираме 3 неща – проект за възобновяване, еврозона, Шенген, изясни президентът до 2017 година

Според него би могло да има поддръжка за едно експертно държавно управление, в това число и от Българска социалистическа партия.

Припомняме, от Българска социалистическа партия оповестиха, че на следващия ден ще беседват с претендента на ГЕРБ-СДС за министър председател проф. Николай Габровски за сформиране на кабинет с първия мандат, само че тяхното мнение е да не го поддържат.

Макар и да има предпочитание кандидат-кабинетът на ГЕРБ да получи поддръжка на 5-те систематични партии без " Възраждане " и " Продължаваме промяната ", той прави оценка, че и сходен вид може да е с небосвод от 1 година напред до локалните избори.

" Шансовете за това порастват. Ако не успеем от първия мандат, ще се създадат всички вероятни опити от третия. Ако не излъчим работещо държавно управление и парламент, ние запокитваме България в дебрите на българския котел в Ада с беднотия, изолираност и геополитическа смяна ", безапелационен е Плевнелиев.

По думите му от ГЕРБ оферират експертен проектокабинет, с който се търси експертност, търсят се хора, самостоятелни, които могат.

" Понякога това, че човек няма политически опит, оказва помощ. Политиката обаче се трансформира в някаква форма на маркетинг – да уцелиш твоята група клиенти и да им кажеш верните послания ", сподели Плевнелиев.

Той посочи и шанса, който персонално той е получил да влезе в политиката. " Когато съм бил държавен глава, по никакъв метод никой не ми е диктувал от Политическа партия ГЕРБ какво да направя или не. Много постоянно сме имали тежки разногласия с Борисов, само че аз съм продължавал да работя в посоката, която смятам, че е била вярна за България ", сподели някогашният държавен глава.

" Борисов е натрупал мъдрост да даде крачка обратно, да потисне личното си его, да се поучи от личните неточности, и да даде път на безспорни ерудити, хора с неопетнена известност и храброст да създадат нещо за страната. Борисов има страховит инстинкт за самозапазване. Той е добър шахматист и вижда играта напред ", добави Росен Плевнелиев.

За разлика от него Кирил Петков и " Демократична България " не могат да дадат крачка обратно или встрани, макар че осъзнават, че това е значимо за България ", добави той. Плевнелиев хвърли виновността върху кабинета " Петков " за неналичието на стратегически вложения и за предстоящото отсрочване на влизането ни в Шенген.

" Следващата година може да имаме и финансова злополука, плюс политическа злополука. Какво сте подготвени вие да извършите? ", запита косвено Плевнелиев.

Според Плевнелиев, " Демократична България " е извънредно време да излязат от сянката на левите популисти и Политическа партия. За връзките сред президента Румен Радев и Политическа партия, Росен Плевнелиев счита, че грешките главно са от страна на президента. " Един президент в никакъв случай не трябва да позволява по сходен метод да бъде манипулиран ", добави Плевнелиев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР