Шансовете на Хърватия да продължи в следващата фаза на UEFA

...
Шансовете на Хърватия да продължи в следващата фаза на UEFA
Коментари Харесай

Хърватите осъзнават, че проблемите им са в офанзивен план

Шансовете на Хърватия да продължи в идната фаза на UEFA EURO 2020™ зависят от две неща - възстановяване на играта в предна линия и опазването на чешкия нападател Патрик Шик. В този ред на мисли помощник-треньорът Ведран Чорлука прикани футболистите да бъдат "по-опасни " и "с мисъл за офанзива " в мача от група "D " против Чехия на "Хемпдън Парк " в петък.

"Знаем, че казусът ни в последно време е офанзивата. Работим, с цел да го изправим за идващия мач. Сигурен съм, че ще бъдем доста по-добри и по-опасни ", сподели каза той.

"Чехите през днешния ден са доста по-динамичен тим, доста по-бърз и мисля, че е доста по-неприятен, тъй че ще ни бъде по-трудно ", добави Чорлука.

Голяма част от опасността в отбора на Чехия идва от Патрик Шик, който вкара два гола при триумфа с 2:0 над Шотландия в понеделник. Особено впечатляващо бе второто му попадение, което пристигна след удар от централната линия на терена.

"Шахматистите " обаче не възнамеряват да трансформират защитната си тактичност, с цел да се оправят с него.

"Няма да го пазим персонално, тъй като в никакъв случай не сме го правили и няма да го сторим в петък ", призна експертът.

Други чешки играчи, които Хърватия ще би трябвало да опази, са халфовете Якуб Янкто, който Чорлука дефинира като "бърз и динамичен " Владимир Дарида, Томаш Соучек и Алекс Крал.

"Те са доста рискови напред и сигурно няма да бързаме за три точки през цялото време. Искаме да спечелим, само че ще се опитаме да го създадем по-спокойно, без да оставяме място за чешки контраатаки или рискови обстановки ", добави помощник-треньорът.

След като победиха Шотландия в първия си мач, чехите влизат в дуела в петък с убеденост, защото водят групата по голова разлика и се стремят да се класират за 1/8-финалите.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР