Шансовете на Григор Димитров за силно представяне на финалния за

...
Шансовете на Григор Димитров за силно представяне на финалния за
Коментари Харесай

Уникална възможност за Гришо! Шансовете му в Лондон се увеличиха

Шансовете на Григор Димитров за мощно показване на финалния за годината " Мастърс " в Лондон и присъединяване най-малко на полуфинал се усилиха доста. Испанският тенисист Рафаел Надал се отхвърли от присъединяване в шампионата след първия си мач. Лидерът в международната класация се отдръпна след загуба с 6:7 (5), 7:6 (4) и 4:6 от Давид Гофен (Белгия). Срещата беше част от Група „ А “ на шампионата, в която Гришо записа триумф в три сета над Доминик Тийм (Австрия).

Надал, който в никакъв случай не е печелил финалния " Мастърс " за годината, се отдръпна поради продължаващите проблеми с травма на коляното. Заради нея испанецът се отхвърли тъкмо преди полуфиналите на шампионата в Париж преди десетина дни. Сега мястото му в Лондон ще бъде заето от сънародника му Пабло Кареньо-Буста.

Отказването на Рафаел Надал усилва възможностите на Григор Димитров за попадане на полуфиналите в британската столица. Жребият опълчи двамата в една група, а не трябва да се не помни, че Гришо се показва извънредно несполучливо против испанеца. В сряда от 16:00 часа българският тенисист ще играе против белгиеца Гофен, а в петък ще се изправи против Кареньо-Буста.

„ Не съм подготвен да играя. Борих се против Гофен, знаейки, че това е последният ми мач за сезона. Бях се схванал с огранизаторите да опитам. Независимо дали бях спечелил или изгубил, щях да се откажа, тъй като не се любувах на корта изобщо. Нямаше наслаждение да играя по този начин. Разочарован съм, само че няма да рева. Имах страховит сезон. Оценявам какво ми се случи през цялата година “, съобщи Надал

„ Знам какво би трябвало да направя. Познавам процеса по възобновяване. Така се случва в цялата ми кариера, само че не мога да се окайвам. Имам огромен шанс за всички неща, които ми се случват. От друга страна, евентуално от водещите тенисисти съм имал повече травми и проблеми, само че аз съм привикнал. Ще работя крепко, с цел да имам повече шансове идващия сезон. Благодаря и радостна Коледа ", добави испанецът.

ПРОГРАМА НА ГРУПА " А " НА ТУРНИРА В ЛОНДОН
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР