Шансовете да има редовен кабинет не са малки. Това мнение

...
Шансовете да има редовен кабинет не са малки. Това мнение
Коментари Харесай

Юрий Асланов: Пряко участие на БСП в изпълнителната власт ще бъде свързано с компромиси

Шансовете да има постоянен кабинет не са дребни. Това мнение изрази социологът Юрий Асланов в " Още от деня ".

„ Ако за четвърти път се провалят договаряния за държавно управление, при идващите изключителни избори заплахата е да излязат още по-малко хора да гласоподават. На хората им омръзва тази игра. Народното събрание през тази година замязя на къща, в която живее семейство, което тъне в кавги и непрестанно се кара за нещо и извън народът чака с вяра нещо да се реши. Този път възможностите за постоянен кабинет са по-големи, само че случилото се през тази година на два пъти не трябва да изключва мисълта, че още веднъж може да не се разбере някой с някого и да се провалят договарянията. Но се надявам, че ще бъдат сполучливи “, съобщи Асланов.

Според него директно присъединяване на Българска социалистическа партия в изпълнителната власт ще бъде обвързвано с взаимни отстъпки, като се има поради идеологическата палитра на обединението, която се оформя от четирите партии.

„ С част от партиите Българска социалистическа партия има идейна, биографична и историческа несъответственост, а и те с нея. Възможно е да се стигне до отстъп от основни червени линии. Може да се стигне и до тежък компромис. А едно директно присъединяване в кабинет ангажира партията с изпълнителната власт по обществен метод “, акцентира социологът.

Заявката на победилата партия е, че ще бъде кабинет на специалисти, а не партийна коалиция, добави той.



Ако няма смяна в водачеството на Българска социалистическа партия, Асланов счита, че низходящата наклонност в партията ще се задълбочи. Тази смяна, по думите му, е обвързвана със промяна на личността на водача. Проблемът е личностен, който докара до абстрактен, систематичен и учредителен.

„ Корнелия Нинова постави граница сред себе си и предишното на партията, с цел да подчертае, че преди нея Българска социалистическа партия не е била, каквато би трябвало да бъде. Ако има засегнатост, то е методът, по който тя в този момент приказва. Говори за вътрешно-партийна съпротива. Такова нещо няма “, съобщи социологът.

Целия диалог вижте във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР