Шансовете България да бъде домакин на финален турнир в Шампионската

...
Шансовете България да бъде домакин на финален турнир в Шампионската
Коментари Харесай

България с шанс за домакинство на финалите на Шампионска лига или на Европейско първенство по минифутбол

Шансовете България да бъде хазаин на заключителен шампионат в Шампионската лига по минифутбол или на Европейското състезание за национални тимове се усилват след отлично извършеното домакинство на EUROCUP 2023, оповестиха от Българската асоциация по минифутбол (БАМФ) за Българска телеграфна агенция.

Нашата страна е подала документи с подготвеност да одобри и двете събития, само че доста по-важно е, че от Европейската централа (ЕМФ) са останали извънредно удовлетворени от организацията на шампионата в Слънчев бряг, провел се от 13-и до 17-и този месец. Но от БМФ прецизираха, че концепцията им е да трансфорат България в обичаен център на минифутбола, което би означавало по-голямо доверие и късмет и за други събития от високо равнище в този спорт.

Така след втория по мощ клубен шампионат EUROCUP 2023, България може да вземе и край в Шампионската лига в тази вариация на футболната игра. Състезанието с 28 тима от 13 страни и стотици състезатели включваше и 7 български тима – Светците, Галактико, Епъл Джулюница, Фреш Фрут, Мечките, eDynamix и М+С Хидравлик. От тях Епъл, Фреш Фрут и Мечките излязоха на осминафинал, само че там завърши българското присъединяване на надпреварата. 

Доминацията на румънците по европейските терени продължи и на този шампионат, а техните тимове окупираха първите три места. Шампион стана Борусия Сибиу, втори се подреди Реджо Лириада Брашов, а трети бе Нова Вита Търгу-Муреш.

Финалите в Шампионската лига по минифутбол за 2023-а година бяха в граничния румънски град Орадя от 8-и до 10-и този месец. Изненадващо купата прибраха играчите от Спортско приятелство Саборног Храма (Черна гора), които на финала разрушиха с 4:1 Аякс Дулчисимо (Галац, Румъния) с 4:1. Последното Европейско състезание по минифутбол се организира през 2022-а година в Словакия, а България приключи на 3-о място. Предстои на идната си асамблея ЕМФ да избере хазаин на шампионата през 2024-а година.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР