Шансът за съставяне на правителство все още е 90+. Недоброжелателно

...
Шансът за съставяне на правителство все още е 90+. Недоброжелателно
Коментари Харесай

Кънчо Стойчев: Може би най-важният резултат от българската революция от миналата година е обновяването на политическата класа

" Шансът за сформиране на държавно управление към момента е 90+. Недоброжелателно видяно, зад сцената вървят пазарлъци. Оптимистично звучи желанието до края на седмицата процесът да завърши ". Това сподели пред БНР Кънчо Стойчев, " Галъп Интернешънъл ". Според него дали кабинетът ще е сполучлив - зависи от битката с корупцията. 

" Българският народ не е доверчив и не чака с новото държавно управление незабавно да потекат богатства. Той ще прояви самообладание, само че не и към поръчките за смяна в областта на законността и справедливостта. Ако новите ръководещи не проявят политическа воля в тази сфера, ще се върнем обратно ". 

В предаването " Нещо повече " Стойчев добави: 

" Може би най-важният резултат от българската гражданска война от предходната година е обновяването на политическата класа. Няма да стане елементарно, само че фактът, че го започваме, е задоволително положителен. Прекрасно е, че имаме млад парламент, някои от тях ще станат положителни политици, други може и да не съумеят. Най-важното се случи - стартира смяната в генерацията на политиката ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР