Шансът за съставяне на правителство с първия мандат се увеличава.

...
Шансът за съставяне на правителство с първия мандат се увеличава.
Коментари Харесай

Доц. Киселова: Шансът за съставяне на правителство с първия мандат се увеличава

Шансът за сформиране на държавно управление с първия мандат се усилва. Това сподели пред bTV доцент Наталия Киселова, учител по конституционно право в Софийския университет.

Първият изследователски мандат за сформирането на държавно управление в границите на 46-ото Народно заседание беше връчен през вчерашния ден от президента Румен Радев на „ ИТН “. Прие го претендентът за министър председател Пламен Николов. Все още не е показан личен състав на кабинета.

„ Кандидатът за министър председател може да не употребява 7-те дни, а да се върне по-рано с предложение за конструкция и личен състав, несъмнено може да употребява и седемте дни. Също по този начин сред президентството ни Народното събрание е допустимо някои от кандидат-министрите да бъдат сменени. Народно събрание може да бъде свикано от неговия ръководител на изключително съвещание, т. е по-рано от 4 август (първото пленарно съвещание другата седмица) “, разяснява процедурата доцент Киселова.

Относно периодите, в случай че Има Такъв Народ не успее да излъчи кабинет, тя подсети, че президентът няма период сред връчването на първия и втория мандат.

„ Идеята на Конституцията е да се търси единодушие въз основа на доверие сред парламентарните групи, с цел да бъде подкрепено държавно управление “, разяснява преподавателят по конституционно право.

Гледайте цялото изявление във видеото!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР