Шансът за правителство с третия мандат е малък, теоретичен. Това

...
Шансът за правителство с третия мандат е малък, теоретичен. Това
Коментари Харесай

Христо Иванов: Шансът за правителство с третия мандат е малък

Шансът за държавно управление с третия мандат е дребен, научен. Това сподели съпредседателят на " Демократична България “ Христо Иванов на брифинг пред публицисти, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус “ .

" Ние имаме доста разлики с Българска социалистическа партия, които сме декларирали ясно още в акцията – и от позиция на целите ни, свързани с икономическата политика на България, и от позиция на всички политики, свързани със сигурността. Не става дума просто за предоставяне на оръжия, не става дума за еднократна военна помощ. Тук става дума за това, че България би трябвало да осъществя дълготраен ангажимент към политиката на НАТО, с цел да може да употребява ресурсите на НАТО, с цел да модернизира своите въоръжени сили. Като виждам обстановката, отиваме на избори, държанието на политическите сили го демонстрира “.

Очевидно би трябвало да си даваме сметка, че актуалният модел за финансиране на партиите не е резултат от някаква цялостна идея, а поредност от популистки дейности, които сътвориха този безпорядък. Това разяснява Иванов на въпрос на публицист в подтекста на развиването на " Нексо “ счита ли, че би трябвало да има смяна в метода на финансиране на партиите. " Конструктивният излаз от цялата обстановка е, че на България й би трябвало ясна система за обществено финансиране на политическите партии, Закон за лобизма и така нататък “

Ние постоянно сме упорствали България да оказва помощ на Украйна, съобщи още Иванов. И в границите на комерсиалните покупко-продажби, за които в тази ситуация става дума, и в границите на други задължения, в това число безплатна помощ, която да даде опцията България да получи поддръжка за рационализация на своята войска. Така че това е наша дълготрайна политика още от началото на войната “.

На въпрос на публицист дали такива огромни дарения, като тези от " Нексо “ ги слагат в условия на взаимозависимост, Иванов изрично сподели: " Не, не ни слагат в условия на взаимозависимост, тъй като са 10-11% от даренията, които сме привлекли за интервала, в който имаше 4 акции. Всичко това е регистрирано и е обществено. Ние не разясняваме задграничните следствия. Всички органи в съответните юрисдикции си правят работата. Това, което нас ни касае е методът, по който тази фактология се употребява пропагандно тук на български терен. “

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР