Шансът да попаднете на американски автомобил в Япония е много

...
Шансът да попаднете на американски автомобил в Япония е много
Коментари Харесай

Защо японците не карат американски коли?

Шансът да попаднете на американски автомобил в Япония е доста дребен, само че в случай че видите подобен, то, най евентуално ще е Jeep Wrangler.

Докато японските марки се срещат непрестанно по пътищата в Съединени американски щати, американските производители се отхвърлиха да продават колите си в Япония, макар че страната е третият максимален авто пазар в света.

Президентът Доналд Тръмп, както и Американският съвет за автомобилна политика, който съставлява трите огромни американски производители General Motors, Ford и Fiat Chryshler, считат, че това е незаслужено.

Специалистите обаче виждат несъответствието сред двата пазара, написа CNBC. Според тях американските производители не вършат коли, които да дават отговор на японския усет. Освен това автомобилните компании в Съединени американски щати не са вложили средства за дилъри в Япония. Самите японци пък имат разбиране, че американските транспортни средства са ненадеждни и неефективни.

Около 40 % от колите, продавани в Япония имат и специфичен клас за супер дребни коли, наричани Kei коли. Почти всички са артикул на японски марки като Suzuki и Daihatsu. Япония е гъстонаселена страна и по тази причина водачите избират стандартни или по-малки коли, с които е елементарно да се маневрира по тесните улици.

" В Япония има друг пазар и друго търсене ", споделя Кристин Дзичек, вицепрезидент по промишлеността, труда и стопанската система в Центъра за автомобилни проучвания. За американските коли няма мита при влизане на японския пазар, само че те все пак не са предопределени за там.

Японците са толкоз отдадени на това да употребяват личната си продукция, че 95 % от колите, карани в страната са японски. А тези, които се внасят са най-често, са първокласни и спортни коли от Европа.

Mercedes-Benz, BMW, Volkswagen, както и Audi продават десетки хиляди коли на японския пазар всяка година. Въпреки че количеството не наподобява доста на база на локалното произвеждане, това по никакъв начин не е малко.

Според експерти американските производители даже не се пробват да пробият на японския пазар. Ford се отдръпна напълно през 2017 година, а GM продаде единствено 700 коли през 2018 година.

Причината е, че доста мъчно американските коли могат да бъдат сравнявани с японските, където производителите им да се концентрират върху една част, която да усъвършенстват. Така ще имат нещо, с което да се разграничават по някакъв метод.

Такъв образец е джипът на Fiat Chrysler. Wranglers e може би най-емблематичният джип на марката, който приказва за метода на живот на американците. Джипът си е построил и много позитивен имидж в други страни и се дава като добър образец за американска кола. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР