Шансът да има правителство е по-голям ако ние сме първа

...
Шансът да има правителство е по-голям ако ние сме първа
Коментари Харесай

Росен Желязков : Ако сме първи, има по-голям шанс за кабинет

Шансът да има държавно управление е по-голям в случай че ние сме първа политическа мощ, тъй като сме по-искрени в желанието си да създадем кабинет. Това съобщи в изявление за бТВ (ГЕРБ-СДС).

“Има две огромни незнайни. Първата е, при тази динамичност на фото финиша, кой ще вземе 1 % повече или по-малко. От друга страна, дали няма да има по-голяма разлика. Очакванията ни са да имаме по-голяма разлика. Другата незнайна е ще има ли шеста политическа мощ в Народното събрание, или ще бъдат пет. Не са доста ясни параметрите на поддръжката ”, добави той.

По думите му, най-важното е вотът на гласоподавателите да бъде почтено отразен, без значение дали е изразен посредством машинно или хартиено гласоподаване. “Изборите се вършат от хора, не от предмети ”, заключи Желязков. 

“Президентът по Конституция е висш главнокомандващ. 48-ото Народно събрание разпореди на Министерски съвет даването на военно-техническа помощ на Украйна. Този ангажимент е ориентиран към държавното управление. То дължи отговор дали ще предоставим оръжие. Президентът назначава кабинета, само че не е негов началник. Становището на президента може да е пътеводна светлина за Народното събрание, само че държавното управление дължи отговор - в случай че не дадем такава помощ, за какво? ”, разяснява още той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР