Шанс за отговорна политика винаги има, въпросът е има ли

...
Шанс за отговорна политика винаги има, въпросът е има ли
Коментари Харесай

Георги Пирински : На ръба сме да счупим демокрацията


Шанс за виновна политика постоянно има, въпросът е има ли хора, които да го поемат. 80% от жителите считат, че България върви в недобра посока. Отговорността за това е на партиите. Те се затварят в личните си партийни ползи, водещи са персоналните упоритости на водачите. Това съобщи някогашният министър на външните работи, евродепутат, както и някогашен ръководител на Народното събрание Георги Пирински в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

„ За да застане една партия авторитетно пред жителите, тя не може да се демонстрира пред еднакъв метод пред гласоподавателите и да чака едни и същи резултати. Партиите провокират спорни резултати в обществото. Те би трябвало да осъзнаят какъв брой е значимо да получат доверието на жителите “, акцентира той, като посочи, че не засяга съответна политическа партия.

„ През последните месеци следим едни опити за сформиране на кабинет, като всеки подхожда към този развой с доста затворена позиция. Отговорни политически водачи би трябвало да дадат опция на значимите политически тематики да излязат над злободневието “, счита Пирински.

Той разяснява обстановката в ляво. По думите му левицата би трябвало да се сплоти.

„ Политическите партии са виновни да създадат по този начин, че идващите избори да са с друго качество. Политиците би трябвало да надскочат своите надпартийни забавни “, посочи той.

Каква опция би имал един кабинет с третия мандат, в случай, че имате един скаран парламент? - по този начин политикът разяснява шанса за сформиране на държавно управление.

„ Като че ли се позабрави какво стана на 10 януари 1997 година Това не е добър ден. Беше позволено един митинг да прерасне в навлизане на Народното събрание и да се премине в разгром. След него се отключиха други процеси. На 4 февруари виновните лица в взеха решение да се избегне острия конфликт в обществото. Правителството на Иван Костов пое ръководството на страната и предприе най-мащабната приватизация. Държавата беше освободена от съществени структури в стопанската система “, разказа историческите сибития от Прехода през своя взор Георги Пирински.

Той предизвести, че сме на ръба да счупим демокрацията.

„ Нарастват настроения, че парламентарната народна власт не може да излъчи ръководство и би трябвало да се разисква парламентарна република. Не може да се ръководи без доверието на жителите. За да се получи то, би трябвало да бъдат чути хората и политиците да се преобразуват, тъй че по нов метод да привлекат вниманието на хората “, съобщи още той.

 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР