Шанхай ще изиска от жителите на девет от кварталите на

...
Шанхай ще изиска от жителите на девет от кварталите на
Коментари Харесай

Шанхай тества масово за COVID-19

Шанхай ще изиска от жителите на девет от кварталите на града и някои по-малки региони да се подложат на проби за COVID-19 в интервала 19-21 юли в опит да се спре разпространяването на вируса в общността.

Tова заяви градската администрация в понеделник, представена от " Ройтерс ".

Това се случва, откакто в края на юни бе оповестена победа над ковид.

Шанхай,, анулиран на 1 юни, разгласи през юни че за последното денонощие не е открит нито един случай на заразяване - за пръв път от 23 февруари.
 Шанхай разгласи победа над COVID-19
Шанхай разгласи победа над COVID-19

Учениците в началните и междинните учебни заведения в Пекин се връщат в класните стаи

Местните управляващи продължиха да организира всеобщи PCR проби на 25-те милиона поданици всеки уикенд до края на месеца, а храненето на закрити публични места остава неразрешено в по-голямата част на града.

Властите не престават да се придържат към така наречен политика на " динамичен нулев Коронавирус ", ориентирана към спиране на разпространяването на вируса допустимо най-бързо.

Заради строгите противоепидемични ограничения се стигна до внезапно закъснение на икономическата интензивност на Китай.

Пълното блокиране на Шанхай поради ковид лимитира стотици милиони консуматори и служащи в десетки други градове, а също навреди на продажбите на дребно, промишленото произвеждане и заетостта. Засилиха се и опасенията, че стопанската система може да се свие през второто тримесечие на годината.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР