Шанхай се върна към нормалния живот след два месеца горчива

...
Шанхай се върна към нормалния живот след два месеца горчива
Коментари Харесай

Шанхай премахна локдауна

Шанхай се върна към естествения живот след два месеца горчива изолираност под безмилостното блокиране на COVID-19, оповестява организация Ройтерс. Хората още веднъж карат коли или се тъпчат във влакове и рейсове, с цел да се върнат на работа, надявайки се в никакъв случай повече да не преминат през сходно тестване.

25-те милиона поданици в най-големия и вселенски град в Китай устояха два месеца на отчаяние, душевен стрес и стопански загуби, защото страната се опълчи на световния консенсус, че Коронавирус не може да бъде уверено надвит, и наложи политика на нулева приемливост за ограничение на огнища.

Животът не се върна изцяло към естественото отпреди Коронавирус. Ресторантите остават неразрешени, магазините могат да работят единствено с 75% потенциал, а фитнес залите ще отворят още веднъж по-късно.



Имаше и дълги опашки в местата за тестване, като жителите се нуждаеха от скорошни негативни резултати, с цел да се качат на публичен превоз и да влязат в разнообразни здания, а доста се изредиха на опашки в центровете за имунизация.

Страхът, че Коронавирус - и с него, строгите ограничавания в обществения живот - могат да се върнат, беше забележим. Полицията и чиновниците на публичните бюра бяха облечени в защитни костюми. Много пътуващи носеха ръкавици и щитове за лице. Всички носеха маски.

Бизнесът също има смесени усеща по отношение на вероятностите си след блокирането, което разруши индустриалните и експортните браншове на Шанхай, наруши веригите за доставки в Китай, втората по величина стопанска система в света, и другаде и забави интернационалната търговия.



Фабричната активност в Китай се сви по-малко внезапно през май, защото част от производството се възобнови, само че въпреки всичко това беше вторият най-остър месечен спад от февруари 2020 година, в началните стадии на пандемията на Коронавирус.

Обработката на блокирането от страна на града провокира редки митинги, като хората от време на време блъскаха тенджери и тигани пред прозорците си, с цел да покажат неодобрение. Това бяха неуместни подиуми за ръководещата комунистическа партия в една деликатна година, когато се чака президентът Си Дзинпин да обезпечи прецедентен трети лидерски мандат.

Правителството на Шанхай разгласява, както назова, " признателно " писмо до жителите, като медицински личен състав, полиция, войска, публицисти и " низови " фрагменти измежду доста от тях получиха особено споменаване за приноса си.

Във вторник най-голямото карантинно оборудване в Шанхай - секция с 50 000 кревати в Националния изложбен и конгресен център - изхвърли последните два от 174 308 COVID-позитивни случая, които са били настанени там. То се разгласи за затворено.

Но тестването за блокиране на Шанхай символизира това, което критиците споделят, че е неустойчивостта на придържането на Китай към политиката на нулева Коронавирус.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР