Шанхай е домакин на предпоследния турнир от сериите Мастърс за

...
Шанхай е домакин на предпоследния турнир от сериите Мастърс за
Коментари Харесай

Азиатският Мастърс отговаря на важни въпроси за Григор и компания

Шанхай е хазаин на предпоследния шампионат от сериите Мастърс за 2017, а конкуренцията в китайския мегаполис ще отговори на доста значими въпроси, свързани с разпределянето на местата за годишния Мастърс на осемте най-хубави в Лондон.

До края на сезона на процедура остана напълно малко и точките за разпределение не са по никакъв начин доста, тъй че кандидатите ще би трябвало да покажат всичко най-хубаво от себе си.

На процедура след Шанхай ще има още три седмици тенис, в които топ тенисистите могат да вземат участие на един шампионат от категория АТП 250 (Москва, Антверп или Стокхолм), на един от категория АТП 500 (Виена и Базел), и на последния от постоянните Мастърси в Париж.

И всичко това прави идващите дни в Шанхай доста значими. Защото се намираме в невиждана в последните години обстановка, в която месец преди финалния Мастърс 13 тенисисти имат късмет за присъединяване. Едва трима са тези, които към този момент са сигурни за британската столица - Рафа Надал, Роджър Федерер и Александър Зверев.

След полуфинала си в Пекин Григор Димитров продължава да има чудесни шансове за класиране като сега е пети в класацията за 2017, на 430 точки зад четвъртия Доминик Тийм. Зад българина обаче също има много състезатели с не огромна разлика, тъй че той ще се нуждае от устойчиво присъединяване в Шанхай, в случай че желае да се приближи до Лондон.

Гришо: Опитах се да бъда положителен във всеки един шампионат

Но какво ни чака на предпоследния Мастърс?

В идващите дни на корта ще забележим всички най-хубави през този сезон като огромната вест е завръщането за първи път от US Open насам на Роджър Федерер. Маестрото е втори подложен след продължаващия страхотния си сезон Рафа Надал, а е и единственият някогашен първенец в схемата.

Григор Димитров пък не може да се похвали с положителни мемоари в Шанхай, който най-малко до този миг е от по-слабите шампионати за него. Доказателство по тази причина е фактът, че най-хубавото му показване е постигане до втори кръг на четири пъти. Така че единствено една победа би подобрила това достижение.

В първия си дуел българинът ще срещне спечелилия от мача сред Дзе Джън и Райън Харисън. Още в идващия мач пък трудността би било много мъчно в лицето на Сам Куери, Юичи Сугита или Франсис Тиафо.

И по този начин стигаме до четвъртфиналите, където по всяка възможност би се повторил конфликтът от полуфиналите в Пекин против Рафа Надал - идеална опция за реванш на Григор.

Всичко това е в горната половина, където другите топ сложени са Марин Чилич и Пабло Кареньо-Буста.

Григор и Чилич поиграха мини тенис на неповторима постройка

В долната пък има още повече любимци като още в трети кръг може да станем очевидци на супер конфликт сред Александър Зверев и Хуан Мартин Дел Потро. А на четвъртфиналите най-вероятно ги чака Доминик Тийм. Роджър Федерер-Давид Гофен пък е евентуалният конфликт в топ 8 в най-долната четвъртина.

Дали обаче любимците въобще ще стигнат до последните етапи? Още началните дуели наподобяват доста любопитни, тъй че интригата ще бъде през цялата седмица.

А какво ще стане, ще научим от директното лъчение на Mtel Sport 1, всеки ден от 8 часа сутринта.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР