Шандор Пинтер е в София за срещата на вътрешните министри

...
Шандор Пинтер е в София за срещата на вътрешните министри
Коментари Харесай

Вътрешният министър на Унгария пред БНТ: Трябва силен граничен контрол

Шандор Пинтер е в София за срещата на вътрешните министри от Европейски Съюз. Той даде особено изявление за Българска национална телевизия.


Казвате, че първо би трябвало да бъдат предпазени границите. Какво би трябвало да се направи, съгласно вас?

Шандор Пинтер, министър на вътрешните работи на Унгария: Трябва да имаме граничен надзор, който да е задоволително мощен, с цел да не се разрешава на никого да влиза безотговорно на територията на дадена страна. Трябва да стане допустимо отвън външните граници на Европейския съюз да преценяме дали някой е същински емигрант. Очевидно може още веднъж да има спешни обстановки. Тогава би трябвало да разположим силите на Фронтекс, само че за това са нужни човешки, финансови и материални запаси. И това би трябвало да бъде обезпечено от Европейския съюз, в случай че има нужда.
Унгария бойкотира квотната система за мигранти, само че почтено ли е едни европейски страни да одобряват стотици или хиляди мигранти, а други - да не одобряват изобщо?

Унгария не утвърждава наложителната квотна система, тъй като не желаеме други страни да дефинират кой да влиза или остава на територията на страната или не. Според нас това не е въпрос на взаимност, а въпрос на суверенитет.
Кога смятате, че България ще влезе в Шенгенската зона и какво пречи това да не стане до момента?

И аз това се запитвам, тъй като си припомням, че по време на унгарското председателство през първата половина на 2011 година аз самият бях този, който поддържаше и призоваваше България да бъде призната в Шенгенската зона. Тъй като България изцяло е изпълнила техническите условия за Шенгенската зона, считам, че това ще стане доста скоро.

Цялото изявление с министъра на вътрешните работи на Унгария очаквайте в петък в " Денят стартира ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР