Шампионската от US Open Коко Гоф спечели 12-а поредна победа

...
Шампионската от US Open Коко Гоф спечели 12-а поредна победа
Коментари Харесай

Гоф мина през адски мъки, но е на полуфинал в Австралия

Шампионската от US Open Коко Гоф завоюва 12-а поредна победа в шампионат от Големия шлем и се класира за първия си полуфинал на Australian Open, откакто записа победа със 7:6 (6), 6:7 (3), 6:2 над Марта Костюк (Украйна).

19-годишната американка, която е измежду фаворитките за продобиване на купата, се нуждаеше от три часа и осем минути, с цел да реализира триумфа над Костюк.

Първият сет протече с по три разменени пробива и доста неточности при личен сервис с тайбрека, само че в последна сметка Гоф съумя да поведе в мача. Втората част протече съвсем по същия метод като първата. Двете направиха по три брейка в подаването на противника, само че този път Костюк завоюва тайбрека.

Решителният сет стартира чудесно за Коко Гоф, която след три пробива поведе с 5:0. След това украинката върна единия брейк и завоюва личен сервис-гейм, с цел да понижи изоставането си. В осмия гейм, когато подаваше, американката съумя да завърши дуела при първия си мачбол.

В гонене на втора поредна купа от Големия шлем Гоф ще играе на полуфиналите против победителката от дуела сред защитаваща купата си от Австралия Арина Сабаленка и някогашната шампионка от „ Ролан Гарос “ Барбора Крейчикова.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР