Шампионската лига продължава с осем мача тази вечер. В група

...
Шампионската лига продължава с осем мача тази вечер. В група
Коментари Харесай

Манчестър Юнайтед и Галатасарай в задочен спор за второто място в групата

Шампионската лига продължава с осем мача довечера. В група А Манчестър Юнайтед и Галатасарай водят неприсъствен спор за второто място, което дава право на класиране за елиминационната фаза. Преди идните мачове, турците имат задатък от 1 точка.


Юнайтед за повторно в историята си ще гостува на Копенхаген, като при първата си аудиенция на стадион „ Паркен “ през 2006 година загуби с 0:1. Срещата им още веднъж бе от груповата фаза на Шампионска лига. Тогава обаче Юнайтед завоюва семейството си с 3:0 и приключи на първото място, а пък Копенхаген отпадна, защото остана финален. Въпреки неубедителните резултати на гранда от Манчестър, разумно е той още веднъж ще завоюва трите точки, две седмици откакто го направи и на „ Олд Трафорд “.

След чудесното 2:2 в Истанбул Копенхаген понесе две минимални загуби - 1:2 на този терен с позволен късен поврат против Байерн и с 0:1 на " Олд Трафорд " от днешните си посетители преди две седмици. Манчестър Юнайтед с голяма доза шанс съумя да излъже с гол в 91-та минута Фулъм в Лондон и успокои краткотрайно обстановката след двете провали с по 0:3 в дербито със Сити и против Нюкасъл за Купата на Лигата. Разбира се, под краката на Ерик загар Хаг ври и кипи и всеки идващ крах, изключително в ШЛ, може да го катурне от мениджърския му стол. А успеха през днешния ден е доста нужна за " алените дяволи " в борбата с Галатасарай, преди двата последни доста комплицирани срещи на 29 ноември в Истанбул и на 12 декември в Мюнхен. А до тук представянето в тази група не демонстрира положителни трендове, в случай че в тези последни мачове играта не се промени радикално в позитивна посока.

В група D Интер гостува на " Ред Бул Арена ". Домакините от Залцбург са трети с актив от 3 точки и одобряват вторите Интер със 7. Първи отново със 7 е Реал Сосиедад, а Бенфика е финален без актив.

Интер идва с нараснало въодушевление, победил на сложен терен - " Стадио Гевис " в Бергамо с 2:1 Аталанта в събота. За " нерадзурите ", изоставащи единствено с гол от Реал Сосиедад, има значение борбата за водачеството – знаем, че първенците в групите ще избегнат множеството най-силните противници. Симоне Индзаги надали след мача преди две седмици на " Джузепе Меаца " ще подцени днешните домакини, като една нова победа ще им помогне доста преди двата решителни мача на 29-и в Лисабон против Бенфика и на 12 декември против Сосиедад вкъщи.

Програмата на мачовете довечера:

Група А

22:00 ч, Байерн - Галатасарай, Копенхаген - Манчестър Юнайтед

Група В

22:00 ч, Арсенал - Севиля, ПСВ Айндховен - Ланс

Група С

19:45 ч, Наполи - Унион Берлин

22:00 ч, Реал М - Брага

Група D

19:45 ч, Реал Сосиедад – Бенфика

22:00 ч, Република България Залцбург - Интер. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР