Шампионската лига продължава с нови осем мача от петия кръг

...
Шампионската лига продължава с нови осем мача от петия кръг
Коментари Харесай

Барселона се нуждае от победа над Байерн, за да продължи да мечтае за чудо

Шампионската лига продължава с нови осем мача от петия кръг на груповата фаза. Слабото показване на Барселона в двата мача против Интер е на път да прати каталунците в Лига Европа напролет. Създалата се обстановка в Група C принуждава каталунците да гонят наложителна победа против Байерн в сряда. Мачът на " Камп Ноу " е в довечера от 22,00 часа.

Спрямо показаното от баварците в конкуренцията досега, сходен резултат несъмнено няма да бъде реализиран елементарно. Байерн имаше известни съмнения в Бундеслига, само че в европейските си задължения бе безапелационен, за което свидетелства головата разлика 13:2.

Тимът на Барселона е спечелил единствено 1 от миналите 6 мача от Шампионска лига и е изгубил последните си 5 срещи с Байерн в шампионата.

Универсалният футболист на Байерн Мюнхен Томас Мюлер възобнови тренировки и може да взе участие в конфликта, до момента в който стражът Мануел Нойер остава отвън терена, осведомиха от клуба. Германският стрелец не взе присъединяване при триумфа над Хофенхайм с 2:0 през уикенда, а повода за това бе стомашен проблем. 33-годишният Мюлер осъществя осем гола в осемте мача, които е изиграл против Барса, като завоюва седем от тях. Мануел Нойер пък сигурно ще бъде навън за дуела с каталунците, само че се чака да се завърне назад в състава след контузията в рамото за съботната среща с Майнц.

За да продължи напред, Барселона би трябвало да стиска палци и за неуспех на Интер. Тимът е втори с три точки пред испанците и в идния кръг е хазаин на Виктория Пилзен. в последния кръг отборът на Шави гостува в Челия, а " нерадзурите " са посетители на Байерн, който към този момент се е класирал.

Брюж и Наполи също към този момент мислят за елиминациите. В Група А Ливърпул се нуждае от точка в днешното посещение на Аякс, с цел да продължи напред.

Много забавно е и в група В, където три тима имат късмет за второто място - Порто, Атлетико Мадрид и Байерн Леверкузен.

Пълна стратегия на мачовете за сряда:

Група А

22,00, Наполи - Рейнджърс

22,00, Аякс - Ливърпул

Група В

19,45, Брюж - Порто

22,00, Атлетико М - Байер Леверкузен

Група С

22,00 Барселона - Байерн Мюнхен

19,45 Интер - Виктория Пилзен

Група D

22,00, Тотнъм - Спортинг

22,00, Айнтрахт - Марсилия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР