Шампионска лига и днес стартира с два ранни мача. От

...
Шампионска лига и днес стартира с два ранни мача. От
Коментари Харесай

Шампионска лига продължава днес

Шампионска лига и през днешния ден започва с два ранни мача. От 19:45 Барселона посреща украинския Шахтьор (Донецк) в мач от група “H ”. Каталунците са безупречни дотук в групата, като сигурно ще преследват нови три точки за да си подсигуряват значително първото място. През уикенда Барса надви над Атлетик Билбао с 1:0 с попадение на следващия гений от фамозната школа “Ла Масия ” – дебютантът Марк Гиу. Треньорът Чави Ернандес обаче има редица проблеми с контузени футболисти, а Гави е осъден. Шахтьор (Донецк) пък неотдавна предприе треньорска рокада. В този мач отборът ще бъде воден от краткотраен треньор – клубната легенда Дарио Сърна. В навечерието на мача стана ясно, че хърватският ментор Марино Пушич ще застане отпред на украинците. В другата среща от групата Роял Антверп посреща Порто в основен мач. Той може да предопредели битката за второто място в групата.

 Снимка: БГНЕС / EPA/MARK RUNNACLES

Другият ранен мач за деня в група “Е ” Фейенорд посреща Лацио. Двата отбора още веднъж се срещат, откакто през 2022 година размениха по една домакинска победа в групите на Лига Европа. Заради буйните ултраси на двата клуба  и вероятните провокации се реши срещите сред тях ще се проведат без гостуващи последователи. Мачът може да се окаже основен за развиването на групата, като ротердамци имат 3 точки. Италианцитеот своя страна са с победа и тъждество след първите два мача. В другата среща от групата Селтик посреща водача Атлетико Мадрид. Шотландците към момента са без точка и срещата се явява един от последните им шансове да останат в битката за класиране на елиминациите. Формата на отбора на Диего Симеоне обаче не е за подценяване. “Дюшекчиите ” имат шест следващи триумфа във всички шампионати.

Безспорно най-интересният мач за вечерта наподобява този сред Пари Сен Жермен и Милан от група “F ”. Килиан Мбапе и компания записаха тежка загуба в Нюкасъ. Със сигурност ще желаят да се реваншират против “росонерите ” пред личните си почитатели. След тежката загуба с 1:4 в Англия парижани записаха две безапелационни победи в шампионата и влизат в мача с положително въодушевление. Допълнителен заряд в мача ще даде и присъединяване на стража на парижани Джанлуиджи Донарума, който ще се изправи против някогашния си тим. Милан, който записа две нулеви равенства в групата дотук, пък сигурно ще желае да измъкне нещо на “Парк де Пренс ”, с цел да резервира възможностите си.

 Снимка: БГНЕС / EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON

В другия мач от по този начин наречената “група на гибелта ” Нюкасъл приема Борусия (Дортмунд). Англичаните, които са водач в групата с 4 точки от два мача, ще желаят да повторят против германците блестящото си показване от мача с ПСЖ. “Свраките ” се намират в чудесна форма, като в последните си осем срещи във всички шампионати нямат нито едно проваляне. Дортмунд пък към този момент разочарова с представянето си в Шампионската лига, като към момента няма маркиран гол. Нова загуба през днешния ден ще направи възможностите за класиране на отбора на Един Терзич минимални.

В група “G ” водачът Манчестър Сити гостува на Йънг Бойс. Тимът на Пеп Гуардиола ще желае да продължи съвършената си серия. Той обаче ще има и едно мислено поради идното дерби в Премиър лийг с Манчестър Юнайтед през уикенда. Швейцарците пък нямат какво да губят в мача против европейските първенци. В другата среща Република България Лайпциг ще търси наложителна победа против Цървена звезда, с цел да усили още разликата със сърбите и Йънг Бойс.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР