Шампионките от Марица (Пловдив) стартират битката за спечелването на 10-та

...
Шампионките от Марица (Пловдив) стартират битката за спечелването на 10-та
Коментари Харесай

Марица започва пътя към 10-та с два мача срещу ЦСКА в Пловдив

Шампионките от Марица (Пловдив) започват борбата за спечелването на 10-та поредна купа в Националната волейболна лига Демакс. Маричанки са хазаин в първите две срещи от финалния плейоф против ЦСКА (София). Мачовете ще се играят на 17 и 18 април в зала " Сила " от 18:30 ч.
Прочетете още
По пътя към финала в плейофите Марица в профил ДКС Варна (Варна) и Славия (София). ЦСКА се оправи с Хектор (София) и Левски (София).

През този сезон е заменен формата на финалния плейоф и вместо до две победи в три мача ще се играе до три триумфа в пет срещи. За последно този формат беше употребен през сезон 2018-2019.

Третата среща е планувана за 21 април в София, а в случай че се стигне до четвърти и пети дуел те са планувани за 22 в София и 25 април в Пловдив.

Двата отбора ще се изправят един против различен за четвърти път през сезона. До момента Марица записа три победи - във финала за Купата и на два пъти в постоянния сезон в елита.

За трети следващ сезон финалът в шампионата е Марица - ЦСКА, а маричанки завоюваха купите през 2022-та и 2023-та години. Двата отбора играха два следващи финала за Купата 2023-та и 2024-та години и двата пъти още веднъж маричанки победиха с трофея.

По брой трофеи от шампионата двата тима са надлежно на 2-ро и 3-то място. Марица е с 9 шампионски трофея и е на третата позиция, а ЦСКА е с 24 трофеи на втората позиция. Лидер е Левски с 28 трофея от шампионата.

Маричанки са единственият тим в българския волейбол с 9 следващи трофеи в шампионата.

Всички мачове от финалния плейоф ще бъдат излъчени онлайн по Българска национална телевизия 3.

Билетите за дуела са на цена от 5 лева.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР