Шампионките от Марица (Пловдив) ще играят днес третия финален плейоф

...
Шампионките от Марица (Пловдив) ще играят днес третия финален плейоф
Коментари Харесай

Шампионките от Марица търсят нова победа, за да вдигнат 10-та

Шампионките от Марица (Пловдив) ще играят през днешния ден третия заключителен плейоф против отбора на  ЦСКА (София) в Националната волейболна лига Демакс. При победа през днешния ден маричанки ще станат шампионки за рекорден 10-ти път. Двубоят ще се играе от 18:00 ч. в зала " Христо Ботев " в София.
Прочетете още
Марица води с 2:0 победи и се нуждае единствено от един триумф за купата. През този сезон за първи път от акцията през 2018-2019 се играе до три победи в пет мача. Жълто-сините победиха и в двата мача в Пловдив с по 3:0 гейма.

По пътя към финала в плейофите Марица в профил ДКС Варна (Варна) и Славия (София). ЦСКА се оправи с Хектор (София) и Левски (София).

Двата отбора ще се изправят един против различен за шести път през сезона. До момента Марица записа пети победи от пет мача – във финала за Купата и на два пъти в постоянния сезон в елита и в този момент на два пъти във финалния плейоф.

Ако стигне до четвърти и пети дуел те са планувани за 22 в София и 25 април в Пловдив.

За трети следващ сезон финалът в шампионата е Марица – ЦСКА, а маричанки завоюваха купите през 2022-та и 2023-та години. Двата отбора играха два следващи финала за Купата 2023-та и 2024-та години и двата пъти още веднъж маричанки победиха с трофея.

По брой трофеи от шампионата двата тима са надлежно на 2-ро и 3-то място. Марица е с 9 шампионски трофея и е на третата позиция, а ЦСКА е с 24 трофеи на втората позиция. Лидер е Левски с 28 трофея от шампионата.

Маричанки са единственият тим в българския волейбол с 9 следващи трофеи в шампионата.

Съдии на дуела ще са Любомир Петров и Божидара Миткова.

Мачът ще бъде излъчен онлайн по Българска национална телевизия 3.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР