Шампионката в кат. до 59 кг на европейското първенство по

...
Шампионката в кат. до 59 кг на европейското първенство по
Коментари Харесай

Шампионката Дудова: Посвещавам медала на майка ми, която почина

Шампионката в кат. до 59 кг на европейското състезание по битка Биляна Дудова посвети златния орден на умряла си майка. Днес Дудова и огромна част от националите ни се прибраха от Варшава (Полша), където завоюваха пет оценки - четири от тях при дамите.

Освен златото на Дудова, Миглена Селишка и Юлиана Янева сграбчи сребърни медали, а Евелина Николова взе бронз. При мъжете Мирослав Киров завоюва сребро.

" В момента, като дойдох на българска земя, се усещам още по-щастлива. Чак се разчувствах. Неописуемо е да се трудиш ужасно доста и да спечелиш злато, да видиш труда си позлатен. Това е скъпо. Радвам се че съумях да развеселявам всички българи. ", разяснява Дудова.

" Този орден и всички мои медали ги обричам на моята майка, която умря. Всяка една купа и орден обричам на нея. Винаги се боря за нея. Липсата и е незаличима, само че съм сигурна, че където и да е тя на небето се радва и гордее с мен. "

" Само може да ме радва това, че от нас се чакат постоянно триумфи. Това е потвърдено през годините със извоюваните за България медали. Дава ни самочувствие. И когато стъпим на тепиха, това си проличава, тъй като всички подхождат към нас с огромен почит. ", съобщи треньорът на националния ни тим (жени) Петър Касабов.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР