Шампионката по спортна акробатика предложи за продажба медала си, спечелен

...
Шампионката по спортна акробатика предложи за продажба медала си, спечелен
Коментари Харесай

Олимпийската шампионка Мариела Костадинова организира благотворителна кампания

Шампионката по спортна акробатика предложи за продажба медала си, извоюван дружно с Панайот Димитров в Аржентина, с цел да подкрепи лекуването на 8-годишния Алекс Ангелов

Носителката на два златни медала по спортна акробатика при смесените двойки от Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес Мариела Костадинова провежда самобитна акция, с цел да подкрепи лекуването на 8-годишния Алекс Ангелов като предложи за продажба едното отличие, извоювано дружно с Панайот Димитров в Аржентина, предава Българска телеграфна агенция.

" Искам да оказа помощ, като продам единият от тях с идея за Алекс, който е на 8 годинки и се нуждае от помощ. Диагностициран е с доста тежък израстък в мозъка. Светлина в тунела, обаче има! С доста сили, религия и средства, има доста положителни прогнози за развиването на Алекс! Като за начало би трябвало да премине през химио и протонно терапия, която в България не се предлага. За това отива в Германия, където доста такива случаи приключват с добър край. Нека да помогнем на Алекс да завоюва неговия златен орден за живота му! Нека всеки който има интерес, да се свърже с мен на персонално известие. Цялата сума ще бъде преведена на сметката на Алекс ", написа в обществените мрежи Мариела Костадинова.

Алекс, който е брат на някогашната състезателка по акробатика Алина Кормушева, е диагностициран с доста тежък израстък в мозъка. Заради местоположението на злокачественото образувание в таламуса отстраняването му е невероятно. Момченцето би трябвало да премине през тежки химиотерапии и протонна терапия, каквато в България не се предлага. Заради това фамилията се е спряло на лекуване в Германия. Необходимата сума от над 300 000 лв. обаче е непостижима за околните на детето.

Към апела за помощ се причислиха състезателките по акробатика Полин Петрова и Маринела Люцканова и някогашната гимнастичка Грета Банишка, които предложиха за продажба свои движимости.

Полин Петрова, която е националната състезателка по акробатика, финалистка на женски двойки от Европейското състезание по за юноши и девойки в Пезаро 2021 и Маринела Люцканова, която също е състезателка по акробатика, ще се разделят със своите бални рокли.

Многократната републиканска шампионка по спортна гимнастика Грета Банишка, която понастоящем е треньор, също се включи в самодейността. Тя продаде трикото си от първото Европейско състезание, както и балната рокля.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР