Шампионката от US Open Слоун Стивънс ще се изправи срещу

...
Шампионката от US Open Слоун Стивънс ще се изправи срещу
Коментари Харесай

Стивънс срещу Остапенко е финалът на турнира в Маями

Шампионката от US Open Слоун Стивънс ще се изправи против носителката на трофея от " Ролан Гарос " Йелена Остапенко във финала на тенис шампионата в Маями. Двубоят е в събота вечерта, а двете ще играят за пръв път между тях.

Стивънс се класира за първия си край от US Open насам, откакто направи поврат против двукратната шампионка в Големия шлем Виктория Азаренка. 25-годишната американка се наложи с 3:6, 6:2, 6:1 за два часа и девет минути игра.

Азаренка, която в Индиън Уелс се завърна на корта след дълго неявяване, стартира чудесно дуела. 28-годишната беларускиня, която падна до №186 в международната класация, взе стабилен задатък от два пробива и 3:0 след 11 минути игра.

 Азаренка сподели, че си връща формата, откакто поради фамилните си проблеми изигра единствено четири шампионата в последните две години
© Reuters

Азаренка сподели, че си връща формата, откакто поради фамилните си проблеми изигра единствено четири шампионата в последните две години

Стивънс завоюва няколко доста завързани гейма и съумя да изравни резултата при 3:3. Азаренка обаче отговори със страхотна серия от пет следващи гейма, които й донесоха спечелването на първия сет и ранен пробив за 2:0 във втората част.

В този миг стартира впечатляващият поврат на Стивънс. Американката откри ритъма си и завоюва 10 следващи гейма, с цел да завоюва удобно втората част и да поведе с 4:0 в решаващия трети сет. Азаренка спря серията на шампионката от US Open за 1:4, само че това беше всичко, до което стигна в този дуел.

Стивънс беше безапелационна, откакто изостана с 0:2 във втория сет, като от този миг до края на мача не даде нито една опция за пробив на трикратната шампионка в Маями от 2009, 2011 и 2016 година

" Просто знаех, че би трябвало да продължа да се боря. В първия сет изостанах, само че съумях да се върна и се борех в действителност добре. Това ми даде убеденост, че в случай че продължа да го върша и във втория сет, мога да обърна мача. Накрая завоювах доста геймове подред и просто се пробвах да се възползвам от инерцията ", сподели Стивънс, която има шест победи в шестте си финала в шампионатите на WTA.

 Остапенко се класира за първия си огромен край след триумфа в
© Reuters

Остапенко се класира за първия си огромен край след триумфа в " Ролан Гарос "

В другия полуфинал Йелена Остапенко постави завършек на сензационния поход на квалификантката от Съединени американски щати Даниеле Колинс. 20-годишната латвийка завоюва сложен първи и безпроблемен втори сет, с цел да се наложи със 7:6 (1), 6:3 след 99 минути.

Колинс, която заема 93-ото място в ранглистата, направи своя дебют в Маями и записа седем порени победи. Тя преодоля квалификациите с победи над Тереза Смиткова и Яна Цепалова, а в главната скица в профил поредно Ирина-Камелия Бегу, Коко Вандеуей, Доня Векич, Моника Пуиг и Винъс Уилямс.

Мощната игра на Остапенко обаче се оказа непреодолимо затруднение за 24-годишната американка. Латвийката избави пет от седемте точки за пробив, които се откриха пред Колинс, и осъществя четири от своите осем, с цел да завоюва първия си дуел с тази съперничка.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР