Шампионката от US Open Ема Радукану бе избрана за спортна

...
Шампионката от US Open Ема Радукану бе избрана за спортна
Коментари Харесай

Ема Радукану стана спортна личност на годината на BBC

Шампионката от US Open Ема Радукану бе определена за спортна персона на " BBC” за 2021 година.

Радукану постави завършек на 44-годишното очакване на Англия за шампионка на сингъл от Големия шлем при дамите със забележителната си победа на Флашинг Медоус.

Нейната приказна победа последва серия до четвъртия кръг на Уимбълдън през юли при дебюта ѝ в главната скица на шампионат от Големия шлем.

Том Дейли(скокове във вода) се класира на второ място, а плувецът Адам Пийти е трети.

Нападателят на Манчестър Сити и Англия Рахийм Стърлинг, боксьорът Тайсън Фюри и най-успешната английска параолимпийка Сара Стори също бяха включени в листата за основната премия.

" За мен е огромна чест просто да бъда измежду тези номинирани. Поздравления за вас и всичките ви достижения. За мен е чест да бъда измежду тези спечелили. Щастлива съм и за английския тенис и че успяхме да вземем тази премия ", сподели Радукану.

" Благодаря на всички почитатели и тези, които са дали своят вот. Тази година беше луда. Енергията тази година да играя на Уимбълдън пред моята аудитория, това беше нещо, което в никакъв случай преди не съм изпитвал ", добави тя.

Радукану стана първата жена тенисистка, коронована за Спортна персона на годината след Вирджиния Уейд през 1977г. - последната британка, спечелила купа от Големия шлем на сингъл.

Анди Мъри беше последният тенисист, който завоюва премията през 2016г. Радукану е първата жена, спечелила оценката след Зара Филипс през 2006г.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР