Шампионката от US Open 2021 Ема Радукану победи носителката на

...
Шампионката от US Open 2021 Ема Радукану победи носителката на
Коментари Харесай

Серина загуби от Радукану в битка на поколенията, Григор изгледа мача с дъщеря й

Шампионката от US Open 2021 Ема Радукану победи носителката на 23 Големия шлем Серина Уилямс в първия кръг на шампионата в Синсинати. Сблъсъкът на поколенията приключи 6:4, 6:0 за 19-годишната британка, която за целия мач направи единствено една непредизвикана неточност и записа 14 печеливши удара.

Серина, която е с 21 години по-възрастна от Радукану, от своя страна загуби сет на нула за едвам 10-и път в кариерата си и за първи от 2018 година, когато Йохана Конта й даде единствено гейм - 1:6, 0:6.

" Чувството е необикновено, не мога да допускам, че преди малко играх със Серина Уилямс. Ще оценявам този миг, който ще ми остане като спомен за цялостен живот. Опитвах се да давам всичко от себе си във всяка точка. Мисля, че всички би трябвало да отдадем респект на Серина за нейната изключителна кариера ", коментира след триумфа тийнейджърката.

На корта в Охайо участваха много известни персони от света на спорта и шоубизнеса, измежду които бе и първата ни ракета Григор Димитров. Той имаше непокътнато особено място на трибуните - до дъщеричката на Серина Уилямс - Олимпия.

За именитата американка това бе предпоследен шампионат в кариерата ѝ, като тя ще се сбогува с тениса на Открито състезание на Съединени американски щати.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР