Шампионката от Ролан Гарос Ига Швьонтек (Полша) се класира за

...
Шампионката от Ролан Гарос Ига Швьонтек (Полша) се класира за
Коментари Харесай

Швьонтек стигна първия си финал след триумфа в Париж

Шампионката от " Ролан Гарос " Ига Швьонтек (Полша) се класира за първия си край след триумфа в шампионата от Големия шлем в Париж. Поставената под номер 5 Швьонтек надви над швейцарката Джил Тайхман с 6:3, 6:2 и ще играе за купата на шампионата в Аделаида (Австралия). 19-годишната полякиня взе първия сет с единствен пробив в за 3:1, а във втората част направи серия от пет следващи гейма, с цел да победи.

" Чувствам се солидно. За мен това е доста значимо, тъй като, когато играя добре, се развличам. Целта ми от началото на сезона е да бъда по-постоянна в изявите си, да играя добре седмица след седмица. Знам, че не постоянно е допустимо, само че ми се ще да бъде по-често ", разяснява Швьонтек, която доближи до трети край в кариерата си и се стреми към втора купа.

В мача за трофея на следващия ден тя ще се изправи против втората в схемата Белинда Бенчич (Швейцария). Бенчич, 12-а в международната класация, отстрани 16-годишната Коко Гоф (САЩ) със 7:6(2), 6:7(4), 6:2. Швейцарката навакса пасив от 1:4 гейма в първия сет, който завоюва в тайбрек, а във втората част тя дръпна с 4:1 и при 5:3 сервираше за успеха, само че пропусна мачбол и разреши на Гоф да върне пробива. В следствие американката изравни след триумф в тайбрека.

В решаващия трети сет Бенчич поведе с 5:1 и този път не позволи поврат. Тя търси пета купа в кариерата си.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР