Шампионката от последното издание на Australian Open при дамите Арина

...
Шампионката от последното издание на Australian Open при дамите Арина
Коментари Харесай

Сабаленка не загуби гейм в третия кръг на Australian Open, Коко Гоф също продължава напред

Шампионката от последното издание на Australian Open при дамите Арина Сабаленка продължава решително отбраната на своята купа и към този момент е в осминафиналите в Мелбърн, откакто в третия кръг имаше потребност от единствено 55 минути, с цел да отстрани украинката Лесия Цуренко.

Поставената под №2 в главната скица Сабаленка изигра още един доста мощен дуел в шампионата, като този път даже не даде гейм на своята съперничка за крайното 6:0, 6:0.

За състезателката от Беларус това бе първи триумф без изгубен гейм в кариерата ѝ на равнище WTA, макар че историята помни друга нейна сходна победа, която идва на шампионат на ITF през 2015-а година. По това време Арина е към момента тийнейджърка и се намира под №710 в международната класация.

В осминафиналите през тази година на Australian Open поставената под №2 Сабаленка ще играе против американката Аманда Анисимова, която отстрани Паула Бадоса от Испания в два сета - 7:5, 6:4.

Любопитното е, че в директните дуели сред Сабаленка и Анисимова преимуществото е твърдо на страната на тенисистката от Съединени американски щати, която води с 4-1 триумфа.



В същото време към осминафиналите в Мелбърн продължава и шампионката от US Open Коко Гоф, която надигра изрично Алиша Паркс в дуел сред две американки.

Четвъртата в схемата Гоф нямаше никакви проблеми против своята сънародничка, побеждавайки я с 6:0, 6:2 за малко повече от час игра.

По тази метод 19-годишната Коко за втора поредна година ще играе в четвъртия кръг на Australian Open, където нейна съперничка ще бъде полякинята Магдалина Фрех, която надделя квалификанктата от Русия Анастасия Захарова за крайното 4:6, 7:5, 6:4.



Към осминафиналите в " Мелбърн Парк " продължава и съветската сензация Мира Андреева, която реализира свръхестествен поврат в мача си от третия кръг против французойката Деан Пари за триумфа си с 1:6, 6:1, 7:6(5).

След като двете си размениха по един сет с 6:1, в решителния трети Андреева изоставаше с 1:5 гейма и всичко в дуела изглеждаше решено, само че 16-годишната Мира безусловно " възкръсна " и съумя да стигне до равенството при 5:5, отразявайки в това време и мачбол. В последна сметка мачът беше решен в шампионски тайбрек, в който рускинята се наложи с 10-5 точки и по този начин тя се класира за четвъртия кръг на Australian Open при дебюта си в шампионата.

IT’S A MIRRA MIRACLE •
— #AusOpen (@AustralianOpen)





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР