Шампионката от Доха от 2022-та и 2023-та, Ига Швьонтек, продължава

...
Шампионката от Доха от 2022-та и 2023-та, Ига Швьонтек, продължава
Коментари Харесай

Наказателна акция: Швьонтек отпусна само 5 гейма срещу световната №19 и се класира за 1/4 финалите в Доха!

Шампионката от Доха от 2022-та и 2023-та, Ига Швьонтек, продължава с превъзходството си в катарската столица. Световната номер 1 откри място на четвъртфиналите, след победа над представителката на Русия, Екатерина Александрова, с 6:1, 6:4. В идващия кръг тя ще чака победителката сред Виктория Азаренка и Йелена Остапенко.

Началото бе обещаващо за финалистката от Линц, като имаше опцията да осъществя ранен пробив против фаворитката. Въпреки това, сервис играта на Швьонтек бе задоволително мощна, с цел да не допусне пробив в хода на сета и даже самата тя завоюва две подавания от началния удар на съперничката си. Полякинята напълно доминираше първата част на дуела и поведе с 6:1.

Сервис играта на Александрова се стабилизира фрапантно във втория сет, което направи работата на четирикратната " мейджър " шампионка по-трудна. До 3:3 нито една от двете не осъществя пробив, но по-късно международната номер 1 съумя да обърне сета в своя изгода. При 5:4 обаче рускинята съумя да избави 4 мачбола, като даже имаше късмет пред себе си да завоюва гейм от началния удар на съперничката си, само че Швьонтек не разреши това да се случи и завоюва дуела.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР