Шампионката от 2019 година Медисън Кийс (САЩ) се класира за

...
Шампионката от 2019 година Медисън Кийс (САЩ) се класира за
Коментари Харесай

Шампионката от 2019 година Медисън Кийс достигна до полуфиналите на турнира в Синсинати

Шампионката от 2019 година Медисън Кийс (САЩ) се класира за полуфиналите на мощния шампионат по тенис за дами в Синсинати (САЩ) с награден фонд 2 527 250 $.

Американката победи шампионката от " Уимбълдън " Елена Рибакина (Казахтан) с 6:2, 6:4 и продължава напред без изгубен сет досега.

В спор за място на финала Кийс ще срещне двукратната носителка на купата от " Уимбълдън " Петра Квитова (Чехия), която отстрани Айла Томлянович (Австралия) с 6:2, 6:3.

Непоставената Квитова, която е 28-а в света, ще бъде трета поредна съперничка за Кийс с купа от Големия шлем.

Номер 6 Арина Сабаленка (Беларус) победи Шуай Чжан (Китай) с 6:4, 7:6(1) и на полуфиналите ще играе с Каролин Гарсия (Франция), която надви над номер 7 Джесика Пегула (САЩ) с 6:1, 7:5.

29-годишната Гарсия мина през квалификациите, само че съумя да стигне до спор за място на финала.

" Това са доста мачове при тежки условия. Трябваше да играя доста срещи една след друга. Това е добре за мен, тъй като ми дава убеденост, че упоритата работа, която вършим на корта и отвън него, се отплаща. Това е положително достижение и може да ми вдъхне убеденост през останалата част от годината ", разяснява френската тенисистка.

Джесика Пегула игра с превързано ляво бедро един ден, откакто отстрани шампионката от Откритото състезание на Съединени американски щати за предходната година Ема Ръдукану.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР