Шампионката от 2008 г. Винъс Уилямс се класира за полуфиналите

...
Шампионката от 2008 г. Винъс Уилямс се класира за полуфиналите
Коментари Харесай

Винъс Уилямс спечели битката с Мугуруса и продължава напред в Сингапур

Шампионката от 2008 година Винъс Уилямс се класира за полуфиналите в заключителния шампионат на Женската тенис асоциация (WTA). 37-годишната американка победи Гарбине Мугуруса със 7:5, 6:4 в пряк конфликт за второто място в Бялата група.

В спор за място на финала носителката на седем трофеи от Големия шлем ще се изправи против Каролин Вознячки. Датчанката си обезпечи предварително първото място в Червената група след безапелационни победи над Елина Свитолина и Симона Халеп.

Другият полуфинал ще опълчи победителката в Бялата група Каролина Плишкова и някоя всред Халеп, Свитолина и Каролин Гарсия, които в петък ще дефинират втората полуфиналистка от Червената група.

Уилямс и Мугуруса се срещнаха в повтаряне на финала от " Уимбълдън ", когато испанката завоюва третата си купа от Големия шлем. Световната №2 излезе победителка и в другия им мач през този сезон - в четвъртфиналите на шампионата в Рим.

Днес обаче американката сподели по-здрави нерви в един изпълнен с напрегнати моменти дуел. Тя изоставаше с пробиви във всеки един от двата сета, само че съумя да го обърне и след 101-минутна борба да реализира петата си победа от шест конфликта с испанската тенисистка.

 Винъс Уилямс завоюва борбата с Мугуруса и продължава напред в Сингапур
© Reuters

Първите шест гейма на днешната среща минаха без пробиви. Мугуруса постави завършек на серията, откакто завоюва подаването на Уилямс в седмия гейм. Американката обаче незабавно върна пробива, с цел да изравни, а по-късно взе сервис гейма си за 5:4.

Испанката се оправи с първата случай, в който трябваше да сервира за оставане в сета. При 5:6 обаче още веднъж попадна в тази обстановка и този път се пропука, което постави завършек на първата част.

Много трагичен беше вторият сет, в който двете си размениха седем пробива в общо 10 гейма. Нито една от двете не съумя да задържи подаването си в първите три гейма. Мугуруса първа съумя да го направи и поведе с 3:1.

Испанката не съумя дълго да задържи задатъка си. Уилямс изравни при 3:3, единствено с цел да допусне още един проби и да изостане с 3:4. Мугуруса обаче още веднъж не се възползва от преимуществото си. Тя освен позволи връщане на пробива за 4:4, а даже не съумя да завоюва гейм до края на мача.

В другия мач от групата, който нямаше никакво значение за крайното класиране, шампионката от " Ролан Гарос " Йелена Остапенко нанесе първа загуба на Плишкова - 6:3, 6:1 за 66 минути.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР