Шампионката на “Уимбълдън” Гарбинье Мугуруса е първата финалистка на турнира

...
Шампионката на “Уимбълдън” Гарбинье Мугуруса е първата финалистка на турнира
Коментари Харесай

Мугуруса отнесе Плишкова и открехна вратата на Халеп за първото място

Шампионката на “Уимбълдън” Гарбинье Мугуруса е първата финалистка на шампионата в Синсинати. На полуфиналите поставената под №4 в схемата испанка надигра с 6:3, 6:2 миналогодишната шампионка и лидерка в международната класация Каролина Плишкова.

Двубоят бе повтаряне на полуфиналния им конфликт в Синсинати през предходната година, когато чехкинята завоюва изрично с 6:1, 6:3 по пътя към купата. Сега обаче триумфът бе за Мугуруса, която постави завършек на серията си от 6 следващи провали против чехкинята и записа през днешния ден втора победа от осем мача против чехкинята.

Загубата на Плишкова дава късмет на румънката Симона Халеп да нападна първото място в класацията на WTA. Халеп ще смъкна Плишкова от върха, в случай че грабне купата в Синсинати. По-късно през днешния ден румънката играе с американката Слоун Стивънс във втория полуфинал и при триумф ще се приближи на 5 точки от Плишкова в ранглистата. Мугуруса пък ще бъде №4 в света от понеделник, а в случай че завоюва трофея, ще се изкачи на третата позиция.

Днес Мугуруса не позволи нито един пробив в подаването си и през цялото време сложи съперничката си напрегнат, печелейки първото подаване на Плишкова в срещата. Сервирайки за оставане в сета при 3:5, Плишкова още веднъж се пропука и първата част завърши в интерес на Мугуруса. Вторият сет бе равносилен до 2:2, нос по-късно 23-годишната испанка направи серия от 4 следващи гейма и след 1 час и 20 минути игра постави точка на разногласието, класирайки се за първи път в кариерата си на финала в Синсинати.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР