Шампионката на България Инна Ефтимова се класира за полуфиналите в

...
Шампионката на България Инна Ефтимова се класира за полуфиналите в
Коментари Харесай

Инна Ефтимова на полуфинал в Берлин

Шампионката на България Инна Ефтимова се класира за полуфиналите в спринта на 100 метра на европейското състезание по лека атлетика в Берлин (Германия). Тя приключи трета в трета квалификационна серия с 11,45 секунди. Победителка в серията стана Айла Дел Понте (Швейцария) с 11,39 секунди, а най-бърза в пресявките бе Лиза Мари Квае (Германия) с 11,30 секунди.

Времето на Ефтимова е седмо най-хубаво в квалификациите. Според регламента за полуфиналите се класират първите три от всяка от трите серии и идващите четири с най-хубави времена. Полуфиналите на 100 метра при дамите са на следващия ден от 20,05 часа българско време.

След бягането Инна Ефтимова показа: „ Доволна съм, тъй като задачата ми беше да се класирам по място – въпреки всичко си е друго да влезеш незабавно, а не да чакаш до последно. От бягането има какво да се желае, само че на мен постоянно ми въздейства насрещният вятър (б.а. вятърът по време на бягането на Инна беше -0.2 м/сек), защото съм по-лека спринтьорка. Смятам, че резултатът е добър поради изискванията. В спринта е значимо да е топло, доста ми харесва пистата, стадионът, неповторимо е, има много аудитория – даже на сериите. Не мога да кажа дали ще имам сили за край – реалистка съм, чакам да си направя персонален резултат и да съм удовлетворена за себе си. Това е моята цел “.

Личното достижение на Ефтимова на 100 метра е 11,20 секунди, а през този сезон най-хубавият й резултат е 11,35 сек. В Берлин спринтьорката ще взе участие и на 200 метра.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР