Шампионката Ига Швьонтек се класира за третия кръг на при

...
Шампионката Ига Швьонтек се класира за третия кръг на при
Коментари Харесай

Швьонтек, Гоф, и Бенчич са в третия кръг на US Open

Шампионката Ига Швьонтек се класира за третия кръг на при дамите. Във втория кръг поставената под номер 1 в схемата се наложи над Дария Савил. Полякинята завоюва след 6-3, 6-4 за час и 35 минути.

За разлика от дуела си в първия кръг, в който загуби единствено един гейм, Швьонтек сподели съмнения. Шампионката позволи цели три пробива. Водачката в схемата беше затруднена и от отличната игра на Савил в отбрана.

Следващата противничка на Швьонтек ще бъде Кая Юван. Словенката в профил американката Лорън Дейвис след 6-7(3), 6-4, 6-3.

Коко Гоф в напълно тийнейджърски конфликт надигра 16-годишната Мира Андреева след 6-3, 6-2. За 19-годишната Гоф, номер 6 в схемата, проблематичен беше единствено първият гейм, в който позволи пробив. След това американката не загуби подаването си повече и пречупи съпротивата на рускинята.

В третия кръг Гоф ще срещне номер 32 в схемата Елизе Мертенс. Белгийката победи Даниел Колинс след 3-6, 7-6(7), 6-1, откакто отрази два мачбола в тайбрека на втория сет.

Напред в шампионата продължава и финалистката от Ролан Гарос Каролина Мухова. Чехкинята се нуждаеше от единствено 80 минути за 6-3, 6-3 над Магдалена Френх от Полша. Мухова не даде нито една опция за пробив на Френх в целия мач. В същото време чехкинята осъществя три брейка от четири благоприятни условия.

За място в четвъртия кръг на шампионата Мухова ще спори с американката Тейлър Таунсенд. Таунсенд сервира изненадата на деня в женската скица след триумф над поставената под номер 19 Беатрис Адад Мая.

В третия кръг в Ню Йорк ще играе и олимпийската шампионка Белинда Бенчич. Швейцарката се оправи за 92 минути с английската квалификантка Юрико Лили Миязаки – 6-3, 6-3.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР