Шампионката Арина Сабаленка продължава успешния си поход към защитата на

...
Шампионката Арина Сабаленка продължава успешния си поход към защитата на
Коментари Харесай

Експресна победа на Сабаленка

Шампионката Арина Сабаленка продължава сполучливия си поход към отбраната на своята купа от Australian Open. Световната №2 надделя Барбора Крейчикова с 6:2, 6:3 за 71 минути и към този момент е на полуфинал в шампионата.

За тенисистката от Беларус това е шести следващ полуфинал в Шлема. Нейната серия стартира още на US Open през 2021-а и продължава до през днешния ден, като в този интервал тя на два три пъти отпадна на полуфинал, загуби едина край, а преди година в Мелбърн завоюва купата.

А в случай че има тенисистка, която може да спре Сабаленка тъкмо в този миг това като че ли е съперничката й в идващия кръг - международната №4 Коко Гоф. Това са двете дами в най-хубава форма и конфликтът им в четвъртък ще е нещо като край преди финала.

Иначе днешният мач противопоставяше две настоящи шампионки от Австралия с разликата, че Крейчикова завоюва последните две издания при двойките, преди да реши по-сериозно да се отдаде на кариерата си на сингъл.

Световната №9 обаче през днешния ден не съумя да се опълчи на мощта и мощните удари на Сабаленка.

Сабаленка проби за 2:1 в първия сет, по-късно направи втори следващ брейк за 4:1, а въпреки Крейчикова да върна един от пробивите, последва нов подобен за представителката на Беларус, която поведе с 5:2 и затвори сета с 6:2.

Сет, в който Крейчикова съумя да вземе единствено един от своите сервис геймове.

Вторият сет още веднъж не бе придружен от особена конспирация, тъй като Сабаленка небрежно поведе с 4:1, a по-късно затвори сета с 6:3.

Наистина необикновено показване досега, тъй като от началото на шампионата Сабаленка освен не е губила сет, само че не е губила и повече от три гейма в сетовете, които печели.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР