Шампионите от Левски Лукойл“ декларираха позицията си за закриване на

...
Шампионите от Левски Лукойл“ декларираха позицията си за закриване на
Коментари Харесай

„Левски Лукойл“ иска закриване на НБЛ

Шампионите от „ Левски Лукойл “ заявиха позицията си за закриване на Националната баскетболна лига (НБЛ). „ Вместо да усилва средствата от телевизионни права и спонсори, НБЛ пълнеше бюджета си най-вече с санкции и санкции този сезон – се споделя в позиция на клуба. – В последната среща от финалния плейоф, Лигата не съумя даже да обезпечи ексклузивитета на Българска национална телевизия, допускайки нарушение на подписания с медията контракт и заплаши наличието на баскетбола в тв-ефира през идващия сезон. И в случай, че тази конструкция с нищо не способства за развиването на баскетбола, не виждаме причина тя да продължи да съществува. “
„ Левски Лукойл “ прикани федерацията и нейния президент Георги Глушков „ да поемат отговорност за положението на баскетбола “ в България. И пожелаха да бъде планувана среща с управленията на елитните клубове, за решение на проблемите в този спорт.

Същевременно общото заседание на НБЛ се събира на 18 юни, на което ще бъде решена и ориста на организацията. На предходния конгрес на 4 юни бе регистрирана неналичието на финансова непоклатимост и бяха поискани промени в метода на действие на Лигата.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР