Шампионът Зенит загуби с 0:1 като гост на Уфа и

...
Шампионът Зенит загуби с 0:1 като гост на Уфа и
Коментари Харесай

Втори пореден провал за Зенит

Шампионът Зенит загуби с 0:1 като посетител на Уфа и най-вероятно още довечера ще отстъпи първото място в съветското състезание след дербито сред Краснодар и Локомотив (Москва). Даниил Фомин донесе историческата първа победа на домакините над гранда от Санкт Петербург. Той се разписа в 79-ата минута и изкачи отбора си в топ 6 на краткотрайното класиране. Зенит пък във втори следващ мач не съумя да означи гол, откакто преди седмица направи 0:0 с Ахмат.

Уфа започва сезона нерешително, само че в предходния кръг взе глътка въздух с успеха над Ростов, а през днешния ден изигра мощен мач и против главния любимец за купата. Момчетата на старши треньора Вадим Евсеев демонстрираха голямо предпочитание и изненадаха неприятно звездния състав на питерци.
Сергей Семак и Сардар Азмун водеха офанзивата на Зенит. И пред двамата имаше по няколко благоприятни условия да се разпишат, само че вратарят на Уфа Александър Беленов беше непогрешим. Началото обаче беше за Уфа. След удар на Каталин Карп стражът на Зенит Аандрей Луньов съумя да избие, а Николай Гиоргобиани от няколко метра прати топката в навън.

В 16-ата минута Беленов избави изстрел с глава на Дзюба, а в 27-ата Андрей Козлов от домакините се контузи и бе сменен от Ловро Бизяк. В края на полувремето натискът на първенците се усили, само че още веднъж Беленов не разреши да бъде преодолян след изстрели на Азмун и Дзюба. Грешка на Ярослав Ракицкий пък можеше да докара до гол във вратата на Луньов, само че той отрази удара на Бизяк.

Зенит имаше няколко положителни положения след почивката, само че не се възползва от тях. В 60-ата минута Александър Ерохин смъкна топката на Дзюба, който от чиста позиция шутира високо в навън. Азмун също насочи неакуратен удар, а най-опасен от Уфа беше националът на Люксембург Оливие Тил, който опитва няколко шута от далечна отдалеченост.

Така се стигна до 79-ата минута, когато Бизяк благодарение на рикошет прати топката към Даниил Фомин, а той доста технично преодоля Луньов - 1:0. Зенит нямаше доста време за ответна реакция, а и домакините се бранеха самоотвержено. Дълбоко в добавеното време топката беше добутана във вратата на Уфа след малко безредие, само че преди този момент имаше нарушаване против Беленов. Реферът Сергей Иванов маркира фаула, а след неговото осъществяване даде завършек на мача.

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА Премиер Лига 7 кръг, събота 24 август  Уфа 1:0краен резулат  Зенит
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР