Шампионът за сезон 2018 в MotoGP може и да е

...
Шампионът за сезон 2018 в MotoGP може и да е
Коментари Харесай

Довициозо ще постигне рекорд в MotoGP, ако спечели полпозишън в Австралия

Шампионът за сезон 2018 в MotoGP може и да е явен, само че това не значи, че оставащите три кръга от календара ще бъдат по-малко забавни. Марк Маркес идва в Австралия, където показва доста добра скорост в последните години, като петкратен международен първенец в кралския клас и без ненужно напрежение върху раменете си. Това значи, че той ще рискува без да се тормози за класирането, до момента в който двамата топ италианци в шампионата – Андреа Довициозо (Ducati) и Валентино Роси (Yamaha) ще си оспорват втората позиция в генералното класиране.
In form @calcrutchlow predicting a “10 rider” Island battle

British rider is out to repeat his 2016 success at Phillip Island this weekend, with P4 in the Championship also on his radar#MotoGP | #AustralianGP https://t.co/TolJi05ofG pic.twitter.com/EgF2XafC2V
— MotoGP™ (@MotoGP) October 25, 2018
Ако Дови успее да завоюва полпозишън за неделната Гран При на Австралия, за първи път в своята кариера той ще започва първи три кръга поред в границите на един сезон.

Ако пък водачът от Moto2 Франческо Баная успее да завоюва надпреварата в неделя, той ще изравни Маркес като най-успешен водач в междинния клас с девет победи през сезона. В момента италианецът си разделя второто място с Йоан Зарко с осем победи за един сезон.

Ако топ водачът на Honda завоюва с три точки повече от топ водача на Ducati, Honda ще завоюва шампионата при конструкторите за сезон 2018.

Вижте графика за Гран При на Австралия
  Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР