Шампионът за 2021 година Александър Зверев се класира за четвъртфиналите

...
Шампионът за 2021 година Александър Зверев се класира за четвъртфиналите
Коментари Харесай

Зверев и Синер продължават напред във Виена след чисти победи

Шампионът за 2021 година Александър Зверев се класира за четвъртфиналите на шампионата по тенис в зала от сериите АТП 500 във Виена. В мач от втория кръг германецът се наложи с 6:2, 6:4 над първата ракета на Англия Камерън Нори.

Зверев стартира мача на доста високи обороти и бързо поведе с 5:1 гейма. Той съумя да откаже дефинитивно съпротивата на Нори при започване на втория сет, когато проби за 2:1. До края британецът опитва да направи поврат и имаше две точки за пробив в последния гейм на мача, само че ги пропусна и отпадна.

На четвъртфиналите Зверев, който е номер 5 в схемата на шампионата, ще чака спечелилия от мача сред руснака Андрей Рубльов и италианеца Матео Арналди.

Sascha Storms Through ⛈️

2021 Champion defeats Norrie 6-2 6-4!
— Tennis TV (@TennisTV)
В различен мач довечера, само че от първия кръг, италианецът Яник Синер завоюва със 7:6(2), 7:5 против американеца Бен Шелтън.

В дуела имаше единствено един пробив и той пристигна в последния сервис гейм на Шелтън. Преди това и двамата тенисисти печелеха подаванията си с огромна убеденост, като Синер приключи срещата с осем аса, а Шелтън направи 11.

В тайбрека на първия сет обаче сервисът на американеца му изневери и това разреши на Синер да дръпне с 5:0 точки, което му обезпечи и първата партия. Във втория сет пробивът в 11-ия гейм направи разликата сред двамата млади гении.

С триумфа си поставеният под номер 2 в схемата Синер взе реванш от Шелтън, който го победи по-рано този месец на шампионата в Шанхай.

Във втория кръг Синер ще играе със сънародника си Лоренцо Сонего.

Наградният фонд на шампионата във Виена е 2,4 милиона евро.

Securing the win
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР