Шампионът в тазгодишното издание на Аустрелиън Оупън, Яник Синер, продължава

...
Шампионът в тазгодишното издание на Аустрелиън Оупън, Яник Синер, продължава
Коментари Харесай

В истинско тенис шоу: Синер пречупи двукратния шампион Монфис и продължава напред в Ротердам!

Шампионът в тазгодишното издание на Аустрелиън Оупън, Яник Синер, продължава да показва изключителната си форма. Италианецът усили победната си серия до 12, като до момента той остава единственият състезател, без загуба през 2024-та. Макар и по по-труден метод, той надделя Гаел Монфис 6:3, 3:6, 6:3 и се класира за четвъртфиналите, където го чака Милош Раонич.

Началото на дуела стартира по желан метод за любимеца. С ранен пробив, той си обезпечи преднина като не разреши на по-опитния си съперник да осъществя поврат. Така Синер поведе с 6:3.

Във втората част на конфликта, " Ла Монф " подсети на себе си. Характерният за него, атрактивен жанр на игра оказа помощ на французина да се върне в играта, като в този миг той бе този, който завоюва гейм от началния удар на международния номер 4. Макар и по-младият тенисист да имаше опцията да стигне до брейкпойнт, някогашният номер 6 не разреши това да се случи и изравни сетовете с 6:3.

Сценарият от първия сет се повтори и в последния, където Синер още веднъж пое контрола в свои ръце с ранен пробив. Без изненади той се разви в интерес на италианеца и по този начин южнотиролецът откри място измежду най-хубавите 8 в нидерландската столица.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР